Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2021 13:49:00

Očekávám veřejnou omluvu za toto selhání

Očekávám veřejnou omluvu za toto selhání

Prohlášení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty k účasti krajského policejního ředitele Vladislava Husáka na akci v Teplicích.

K účasti pana plukovníka Husáka na narozeninové oslavě v Teplicích, konané zjevně v rozporu s vládními opatřeními, mohu uvést pouze to, že jsem se o ní dozvěděl z médií.

V době, kdy každý den zdůrazňujeme nutnost dodržování protiepidemických opatření, vyzýváme k tomu veřejnost a žádáme občany, aby omezovali svoje aktivity, je každé podobné selhání, navíc za účasti veřejně činných osob, nevhodné a nepřijatelné. Bohužel také přispívá k pochybnostem o rovném přístupu k občanům během koronavirové krize. Stejný negativní dopad má účast na narozeninové oslavě v hotelu, který má být podle platných opatření uzavřen, nebo přednostní očkování některých VIP osob ve vybraných nemocnicích.

Jako hejtman spolupracuji se všem složkami Integrovaného záchranného systému v kraji, tedy i s Policií České republiky. Pana plukovníka Husáka znám dlouhou dobu. Pokládám ho za policejního ředitele s mimořádnými zkušenostmi a organizačními schopnostmi.

O to víc mě jeho chyba mrzí a očekávám jeho veřejnou omluvu za toto selhání. Nehodlám se ale připojovat k mediálně vděčným výzvám k odstoupení. Důsledky ze svého pochybení může vyvodit pouze pan ředitel nebo policejní prezident jako jeho nadřízený v kázeňském řízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama