Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2021 6:37:00

Postup vlády pokládám za nespravedlivý

Postup vlády pokládám za nespravedlivý

Komentář na facebookovém profilu k dnům volna pro očkované státní zaměstnance

 Pro úředníky Krajského úřadu Liberecký kraj volno za očkování navrhovat nebude. To je závěr porady radních kraje a ředitele úřadu. U příspěvkových organizací a krajských firem bude rozhodnutí na jejich ředitelích. Jako kraj nemůžeme nikomu nařizovat, jak se má v tomto ohledu zachovat.

Osobně vidím největší problém v tom, že vláda vymyslela úlevu, která se týká pouze malé části lidí, a to v situaci, kdy za poslední dva roky dramaticky zadlužila stát. Volno by ze svých daní navíc zaplatili běžní pracující, podnikatelé a firmy, kterým žádnou podobnou úlevu vláda nedá. Nemyslím si proto, že je vhodné, aby to byli právě oni, kdo státním úředníkům a lidem pracujícím ve veřejném sektoru volno zaplatí.

Naopak bych rád apeloval na zaměstnance státu, kteří se nechali očkovat na jaře, aby si volno nevybírali. Nakonec ho totiž zaplatí ti, kteří pro stát nepracují. Pokládám proto postup české vlády za nespravedlivý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama