Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2020 22:42:00

Vyhýbejte se kontaktům s jinými lidmi, prosím

Vyhýbejte se kontaktům s jinými lidmi, prosím

Komentář na facebookovém profilu k epidemiologické situaci

Pohled na mapu, která zobrazuje aktuální epidemiologickou situaci v ČR, je jen smutným odrazem reality, v jaké se právě celá naše země nachází.

Výjimkou není ani náš kraj, který je poprvé celý červený. Hlavním důvodem je nejen 7denní incidence, která přesahuje počet 630 případů na 100 tisíc obyvatel, ale také pokračující nárůst v počtu případů v seniorní skupině obyvatel. Stejně jako v ostatních krajích, i u nás se podíl případů u věkové kategorie 65+ v průměru pohybuje okolo 15 % z celkového počtu.

Výskyty, u nichž je prokázán zdroj nákazy, jsou primárně navázány na rodinu či pracoviště, a v poslední době také na zdravotnická zařízení a zařízení poskytovatele sociálních služeb, kde se jedná již o výraznější záchyty jak u personálu, tak i u klientů/pacientů.

I když náš kraj stále patří společně s Karlovarským k těm s nejnižším počtem hospitalizovaných v ČR, počet pacientů s COVID-19 v našich nemocnicích neustálé narůstá. Už teď je zřejmé, že plánovaná kapacita (400 lůžek) se brzy naplní a v listopadu ještě poroste. V pondělí máme proto další jednání s řediteli všech hlavních nemocnic v kraji.

V této souvislosti bych vás chtěl všechny znovu poprosit, abyste se v současné situaci, kdy i v Libereckém kraji již dochází ke komunitnímu šíření COVID-19, pokud možno vyhýbali kontaktům s ostatními lidmi. V opačném případě bude i nadále přibývat vysoký počet hospitalizovaných, a docházet tak k neúměrnému zatížení našeho zdravotnického systému se všemi z toho vyplývajícími následky.

Ze stejného důvodu si prosím při výletech do přírody vybírejte taková místa, kde nedochází ke shromažďování velkého počtu obyvatel - v našem kraji jich máme víc než dost! Díky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama