ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 9:58:49

Prezidentská kampaň očima školy, občana a voliče

Prezidentská kampaň očima školy, občana a voliče

Obdržel jsem zajímavý pohled na volební kampaň od pana učitele Jana Krchňavého z Prostějova a rozhodl jsem se jej zveřejnit

 Prezidentská kampaň očima školy, občana a voliče.

Po sledování televizních pořadů, vztahujících se k prezidentským volbám, po debatách a prohlášeních většiny prezidentských kandidátů, po přečtení řady komentářů v českém tisku i na sociálních sítích musím říci, že naše demokracie, kultura a bazální slušnost , jak situaci hodnotí  nezaujatý, normální občan Česka, na celé míře PROPADLA.

Můžu být volič kohokoliv, ale v této době si nemohu nepovšimnout, jak zaujatě, nevyváženě a hystericky je vedena kampaň „všichni proti Zemanovi“. A že se na této hanbě podílí veřejnoprávní televize, je opravdu k zamyšlení. K zamyšlení  se nad úrovní demokracie v naší zemi. Ti, kteří ji hlasitě řvou  a zneužívají,  jsou právě těmi, kteří ji  udupávají . Řada těch, kteří byli připraveni volit  kandidáta, který je něčím zaujal, a ať je to kterýkoliv kandidát, se po mediální masáži napřimuje  a zvedá hlas proti vnucovačům toho, jakoby  jediného správného, neposkvrněného, čistého a spravedlivého.

Ve škole by to bylo nejspíše hodnoceno jako podněcování šikany. Všichni proti jednomu. A teď mu to nandáme. Je jedno, v čem byl dobrý a co dokázal. Vytáhněme ze své paměti jenom prohřešky, chyby, vzpomeňme si, jak na nás útočil, co o nás řekl.

Překvapila mě nepřátelská propaganda většiny médií a tisku. Tohoto jsme se takřka po 30 letech snad dočkat nechtěli. Nebo zapomínáme? Nebo to někdo takto chce?

Přemítám, zda mám vlastně právo něco hodnotit. Vždyť pokud jsem voličem Zemana, tak vlastně nejsem podle pana redaktora Mitrofanova občan České republiky.  To tedy takřka 40% občanů naší  vlasti nejsou její občané? To je ten demokratický pohled médií?

A také ona takřka polovina našich občanů podle Jiřího X Doležala, redaktora Reflexu, nejsou slušní lidé. Strašení Zemanem a komentáře výše zmíněných redaktorských hvězd jsou vrcholem neslušnosti a vysmívání se demokracii, nám občanům.

Ve škole přece musím tvrdě potírat snahy jedné názorové skupiny někoho šikanovat, zastrašovat, prosazovat pouze svůj názor, vnucovat jej ostatním a nerespektovat názor jiných. Demokracie je zajisté o něčem jiném. A otázka „rovných příležitostí“, práva, svobody slova, slušnosti?  V dnešním pojetí  oněch řvounů -výsměch.

Nechť si každý vyznává  svého Boha, nechť si každý volí presidenta podle svých kritérií, ale ať nám nemizí opravdová demokracie, ať není destruována tou velkohubou a nemocnou ambiciózností  zklamaných rádoby vůdců a vizionářů.  Ať nemizí slušnost a lidskost. A to platí jednoznačně na obou pólech dnešního politického soupeření.

To, co je předváděno ve většině médií, vidím jako  neférové, nevyvážené  a  už vůbec ne demokratické. Díváte se na televizi, čtete tisk a jste vnímaví občané této země? To opravdu někteří nevidíte? Chtěli byste mít své dítě  na takové škole, kde se něco podobného, jak předvádějí  ti nejspravedlivější ze spravedlivých, děje a všichni poslušně mlčí?  Mně se to příčí.

                                                                                                                             Jan Krchňavý

                                                                                                                             občan a volič.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama