Bc. Petr Křemen

Váš kandidát za TOP 09 do zastupitelstva města Kolína :-)
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2014 14:52:47 - Bady

Kolín

Jak byste snížil zadluženost Kolína, která je na špici v ČR? Kde se dá podle vás šetřit? a jak hodnotíte starostu Rakušana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 21:13:31 - Bc. Petr Křemen
Dobrý den. Myslím, že se zadlužeností města se toho o mnoho víc, než se dělá nyní, udělat nedá. Jako nejdůležitější vidím konsolidaci úvěrů města u úvěrových společností. Tím se dá dosáhnout např. snížení úrokové sazby, která je vzhledem k výši dluhů poměrně zásadním číslem, či například možnosti předčasného splacení některých úvěrů apod. To jsou podle mého názoru nejefektivnější nástroje ke snižování dluhové zátěže města. A tyto nástroje se současnému vedení města především díky místostarostovi Janu Pospíšilovi daří dle mého názoru úspěšně využívat. Šetřit už se podle mě nikde víc moc nedá. Nejdůležitější je město dále nezadlužovat a to se zatím také daří. Doma si kupujeme také jen to, na co máme. A stejně by to mělo fungovat i na obci. A nejen na obci... Starostu Rakušana hodnotím z pozice občana města Kolína jako člověka na svém místě, vzdělaného, jazykově vybaveného, se skvělými komunikačními schopnostmi a uměním řídit. V rámci koalice spolupráci s ním hodnotím také velmi pozitivně a bezproblémově. Jsou sice otázky, kde se úplně neshodneme, jako například ohledně projektu nového autobusového nádraží, ale bylo by až příliš idylické, kdyby se každý s každým shodoval vždy stoprocentně :-).