Bc. Petr Křemen

Váš kandidát za TOP 09 do zastupitelstva města Kolína :-)
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.09.2014 22:44:26 - Marek67

článek - islám

Dobrý den, bylo by asi dobré si znovu přečíst článek proč ministr odebral záštitu projektu.
Nikde jsem nečetl, že by přirovnával někoho k teroristům. Nezdá se Vám, že tady nenávist vyvoláváte Vy? Překrucováním faktů?
Studenti neznají naši historii a mají se učit o islámu? Mohu se zeptat jakou svobodu komu omezujeme? Jestli jste si náhodou nevšiml, tak v ČR žije stále více cizinců a nejsou problémy. Jak píšete, je jedno jakého vyznání kdo je, ale každý se musí řídit zákonem dané země a ne tolerancí. Nebo si myslíte, že když si vyjedu do jiné země mě tam budou tolerovat jiné zvyky než jsou v té zemi dané? Ženy se půjdou podívat do měšity nezahalené, atd.
Nešiřte prosím nenávist, ať se jen každý chová dle zákona a zvyklostí dané země kde žije.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2014 13:35:26 - Bc. Petr Křemen
 Dobrý den, nikde jsem nenapsal, že ministr přirovnal někoho k teroristům. Pouze jsem hodnotil stav ve společnosti. Zkrátka a jednoduše se pan ministr zalekl, že by mu podpora tohoto projektu mohla vzhledem k aktuálním náladám ve společnosti ubrat politické body. Projektu, na jehož přípravách se dva roky podílela Univerzita Karlova. Islám k historii Evropy neodmyslitelně patří, ovlivňoval do značné míry její dějiny, bylo by proto dle mého názoru přínosné seznámit s ním studenty pro lepší pochopení dějinných souvislostí. A máte naprostou pravdu, každý se musí řídit zákonem země, ve které žije či do které cestuje. A nevšiml jsem si, že by české zákony nařizovaly, kdo si co smí či nesmí obléknout apod. A přesně jak píšete, u nás s cizinci problémy nejsou. Proto mi vadí aktivity typu Islám v ČR nechceme a mnoha dalších skupin zaměřených proti přistěhovalcům apod. To je o té toleranci. Každopádně Vám děkuji za reakci a omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem v zahraničí.