Bc. Petr Zdobinský

  • Piráti
  • Děčín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2023 21:04:20

Děčínské opozici došla trpělivost s náměstkem primátora Ing. Janem Skalickým

Děčínské opozici došla trpělivost s náměstkem primátora Ing. Janem Skalickým

V Děčíně se opakují spory mezi opozicí a koalicí.

Již třetí volební období ovládá Statutární město Děčín, hnutí ANO s menšími koaličními partnery.

Ve volebním období 2018 – 2022 byl primátorem Jaroslav Hrouda, který velkých konfliktech v koalici neslavně skončil po dvou letech. Zbytek období dovládlo rozdělené ANO s primátorem Jiřím Andělem a s koaličními partnery Volbou pro Děčín, Změnou pro Děčín, ODS a Piráty.

Po volbách v r. 2022 opět zvítězilo ANO s primátorem Jiřím Andělem, které se spojilo s SPD. Do funkce náměstka byl koalicí zvolen původně Pražák, Ing. Jan Skalický. Po třech měsících působení náměstka Jana Skalického ve funkci, přetekla opozičním zastupitelům nádoba trpělivosti a poslali primátorovi Jiřímu Andělovi otevřený dopis:

Vážený pane primátore,

my, zastupitelé za Volbu pro Děčín, Náš Děčín, ODS a Piráty, zvoleni v komunálních volbách na podzim r. 2022 v Děčíně do zastupitelstva města, se opakovaně setkáváme s nepřijatelným jednáním a chováním prvního náměstka primátora města Děčín Ing. Jana Skalického, což vyvrcholilo při jednání zastupitelstva 26.1.2023 a po volbě prezidenta České republiky.

Jedná se o odpovědnost za častou nepřipravenost předkládaných materiálů na zasedání zastupitelstva města, což bohužel souvisí i s neznalostí našeho města. Důsledkem je pak zpětvzetí návrhů na usnesení u nezanedbatelného množství bodů programu zastupitelstva. Nelze ani přehlížet jeho bezprecedentní chování spojené s naprostou neúctou k zastupitelům města a k demokratickým principům při řízení zasedání zastupitelstva. Pokud kterýkoliv z opozičních zastupitelů projeví kritiku materiálu předloženého k projednání a hlasování, tak ho překřikuje, omezuje čas diskuzních příspěvků a porušuje jednací řád.

Za velmi vážné pochybení považujeme otevřené výhrůžky, že pokud budou opoziční zastupitelé diskutovat k projednávaným bodům programu, a podle jeho kritérií si tím budou dělat PR, tak se to projeví na účasti opozice v komisích a výborech. Předpokládáme, že si kromě pana Ing. Jana Skalického všichni uvědomujeme, že rozhodování o členství v odborných komisích a výborech, je absolutně mimo jeho kompetence a zásadně podléhá demokratickému hlasování. Přesto Ing. Jan Skalický nevhodně a neomaleně vystupoval tak, že vše závisí na něm.

Vrcholem nepřijatelného chování je skutečnost, že Ing. Jan Skalický, který je v roli náměstka primátora, tedy je i představitelem města Děčín, svým příspěvkem na sociálních sítích znevážil a zpochybnil výsledky právě proběhlé prezidentské volby. Jeho příspěvky měly výrazně negativní odezvu u občanů.

Jeho nekontrolované vystupování v pozici 1. náměstka primátora statutárního města je velmi konfrontační, nevhodné a z našeho pohledu zastupitelů města Děčín nadále nepřijatelné. Ing. Jan Skalický poškozuje dobré jméno města Děčín, se kterým má neformálně pramálo společného. Stejně tak poškozuje demokratické principy i instituci zastupitelstva města. Degradoval lokální politiku na prosazování vlastního ega a zveřejňování jeho extremistických názorů staví naše město do neakceptovatelné situace.

Vážený pane primátore,

tímto Vás a celou vaší koalici vyzýváme, abyste vyvodili takové důsledky, které umožní všem zastupitelům nerušeně pracovat ve prospěch občanům našeho města Děčín.

S pozdravem

MVDr. Jana Bednarska (VPD), Ing. Bc. Tomáš Brčák (ODS), Ing. Valdemar Grešík (VPD), Jakub Houška (Náš Děčín), Mgr. Otto Chmelík (VPD), Ing. Martin Kubš (ODS), Ing. Bc. Anna Lehká (VPD), Mgr. Martin Pošta (VPD), Ing. Ondřej Smíšek (Náš Děčín), Petr Toncar, DiS. (Náš Děčín), Bc. Petr Zdobinský (Piráti)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama