Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2021 14:01:00

Město dál pomáhá podnikatelům

Město dál pomáhá podnikatelům

Ani v letošním roce nezapomíná valašskomeziříčská radnice na podnikatele zasažené pandemií koronaviru. Nájemci městských nebytových prostor si tak mohou zažádat o slevu na nájemném ve výši 50 % za poslední tři měsíce roku 2020.

Vládní nařízení související s pandemií COVID-19 se silně dotýkají podnikatelů a zároveň nájemců nebytových prostor, které vlastní město Valašské Meziříčí. Radnice se jim proto rozhodla pomoci nejen v rámci první vlny onemocnění, ale také té druhé podzimní. „Na radě města jsme se v lednu zabývali pěti žádostmi, u kterých jsme shodně rozhodli o snížení nájemného na polovinu za měsíce říjen, listopad a prosinec,“ řekl starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Tuto problematiku jsme probírali také v rámci zastupitelstva. Shodli jsme se, že požádat o slevu 50 procent na nájemném za poslední tři měsíce loňského roku mohou všichni nájemci našich nebytových prostor. Jednotlivými žádostmi se budeme zabývat individuálně stejně jako v předchozích případech.“ Město Valašské Meziříčí tak doplňuje program COVID – Nájemné, který ve Výzvě 3 vypsalo pro uvedené období Ministerstvo průmyslu a obchodu. Podnikatelé totiž v rámci něj mohou žádat o podporu ve výši 50 % nájemného za říjen až prosinec 2020.

Už během loňské první vlny pandemie koronaviru zastupitelé rozhodli, že výše nájemného za pronájem městských nebytových prostor bude za březen a duben činit 1 Kč bez DPH a za květen bude o 30 % snížena. V květnu 2020 radnice také podpořila částkou přes 800 tisíc Kč celkem 89 valašskomeziříčských živnostníků, kteří museli uzavřít své provozovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama