Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2019 9:09:00

Minizoo na Štěpánově už je otevřena veřejnosti

Minizoo na Štěpánově už je otevřena veřejnosti

Dobrá věc se podařila. Od úterý 1. října je totiž po téměř dvou letech pro veřejnost znovu otevřen Fauna park – Dětský ráj na Štěpánově. Dospělí, ale zejména děti se tak mohou opět zblízka seznámit s rozmanitými živočichy, které chová Tomáš Juga.

V září rozhodli valašskomeziříčští zastupitelé, že provoz oblíbeného areálu podpoří měsíčně částkou 20 tisíc Kč. „Díky této dotaci z rozpočtu města, mohl Tomáš Juga areál Fauna parku znovu otevřít pro veřejnost a to zcela zdarma. Těší nás, že se tímto rozhodnutím zastupitelů podařilo obnovit ve Valašském Meziříčí službu, která má téměř 20letou tradici a je u dětí i dospělých velmi oblíbená,“ řekl starosta Robert Stržínek, jenž se přišel do znovuotevřeného areálu také podívat.

Děti a dospělí se mohou vedle krásně upraveného areálu těšit na zhruba 20 druhů zvířat. „Chováme různé druhy ptáků, zejména papoušků, ale například i pštrosy - nandu pampové. Ze savců jsou to kozy, poník, osmáci a zatím jeden samec lamy alpaky, k němuž brzy přibude také samice,“ svěřil se provozovatel minizoo Tomáš Juga s tím, že: „Pokud nám to možnosti dovolí, rádi bychom chov rozšířili ještě o zemní veverky a psouny prériové, kteří jsou u dětí velmi oblíbení.“

Podle slov starosty Roberta Stržínka vedení radnice věří, že příkladu města budou následovat také donátoři z řad komerčních subjektů. „Společně s Tomášem Jugou by se nám tak mohlo podařit například rozšíření vzdělávacích aktivit pro děti. Zároveň věříme, že se nebudou opakovat negativní zkušenosti z předchozího provozu. Budoucnost Fauna parku je tak do jisté míry závislá na chování jeho návštěvníků.“ doplnil starosta Stržínek.

Otevírací doba Fauna parku – Dětský ráj:
Listopad – Únor         8 – 16
Březen a Říjen           8 – 17
Duben – Září              8 – 19

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama