Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2018 10:33:00

Obdivuji vaši odvahu a vážím si vašeho činu

Obdivuji vaši odvahu a vážím si vašeho činu

Starosta poděkoval studentům za pohotovou reakci při záchraně života.

Jaroslav Janda a Pavel Grejtak - studenti Integrované střední školy s právem státní jazykové zkoušky - centrum odborné přípravy (ISŠ-COP), Metoděj Perutka a Radek Marušák - žáci základní školy Salvátor si v pátek 21. prosince převzali z rukou starosty Roberta Stržínka drobné dárky. Uznání s poděkováním získali za pohotovou reakci při záchraně lidského života. Událost se odehrála v pátek 30. listopadu kolem sedmé hodiny ráno.
Chlapci se ten den ocitli v situaci, která se stala poblíž trafiky na místním autobusovém nádraží. Pomohli zde zachránit muže, který zkolaboval. Přenesli ho na bezpečné místo a kromě poskytnutí první pomoci nechali zavolat záchrannou službu. Muže hlídali až do příjezdu sanitky. Posádka zdravotnické záchranné služby si muže převzala a odvezla do valašskomeziříčské nemocnice, kde byl hospitalizován. 

„Pro nás to byla povinnost toho muže zachránit, protože jsme si uvědomili, že je potřeba si pomáhat. Lidský život je nejdůležitější, co máme. Udělali jsme dobře. Podle nás by se měl tak zachovat každý. Chceme poděkovat za to, že tady můžeme být. Jsme moc rádi, že jsme někomu pomohli, je to cenná zkušenost do života,“ řekl při ocenění jeden z hrdinů, student ISŠ-COP Jaroslav Janda.  

„Vašeho činu si velmi vážím a obdivuji odvahu, se kterou jste se bez váhání vrhli do záchrany lidského života. Jsem rád, že vám dnes mohu poděkovat a alespoň symbolicky vás odměnit za vaši pohotovost. Právě vy jste příkladem toho, jak se v takové situaci správně zachovat. Ne každý to dokáže. Proto vám všem patří ještě jednou velký a upřímný dík,“ poděkoval starosta města Robert Stržínek.

K poděkování se přidaly místostarostky Yvona Wojaczková a Zdislava Odstrčilová. Drobné dárky předal studentům také ředitel Městské policie Valašské Meziříčí Jan Camfrla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama