Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 21:32:00

Stále se daří rozšiřovat a zkvalitňovat místní síť cyklistických tras

Stále se daří rozšiřovat a zkvalitňovat místní síť cyklistických tras

Na kole nejen po mikroregionu zase o něco bezpečněji.

Obcím Branky a Poličná se díky několikaleté spolupráci nyní podařilo otevřít 755 metrů dlouhý úsek cyklostezky, který naváže na cirka 150kilometrovou cyklostezku Bečva. V rámci součinnosti s Dobrovolným svazkem obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko–Kelečsko stavbu za 3,8 milionu Kč pokryje z více než 90 % dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Cyklostezka v úseku mezi Brankami a Poličnou je součástí stávající cyklotrasy číslo 6216 vedoucí také přes obce Lázy, Loučka, Police až do Valašského Meziříčí, kde se napojuje na cyklostezku Bečva. Vybudování nového úseku stálo 3,8 milionu Kč. „Na tomto důležitém projektu od počátku aktivně spolupracovaly obce Branky a Poličná s přispěním Mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko. Proto také úspěšně žádali o dotaci cirka 3,5 milionu korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Společnými silami se nám tak v rámci mikroregionu stále daří rozšiřovat a zkvalitňovat místní síť cyklistických tras,“ je spokojen Robert Stržínek, předseda rady mikroregionu a starosta města Valašské Meziříčí.

Nový úsek cyklostezky mezi Brankami a Poličnou přispěje také ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení dostupnosti cyklodopravy nejen směrem z Valmezu, ale také do města. Cyklisté už totiž nemusí využívat úzkou frekventovanou silnici II. třídy. „Valašské Meziříčí se v posledních letech stává křižovatkou cyklodopravy. Nejen díky oblíbené cyklostezce Bečva je možné z našeho města vyjet na kole pohodlně téměř do všech směrů. Věřím, že i nový úsek cyklostezky mezi Brankami a Poličnou přispěje k ještě většímu rozvoji cyklodopravy,“ myslí si Zdislava Odstrčilová, místostarostka Valašského Meziříčí. Slavnostní otevření nového úseku cyklostezky Branky – Poličná proběhlo v pátek 29. května.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama