Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2020 15:05:00

Kraj přispěje Nevojicím na zbudování podchodu pod silnicí první třídy

Kraj přispěje Nevojicím na zbudování podchodu pod silnicí první třídy

Obec Nevojice dělí na dvě poloviny silnice I/50. Když se dnes chtějí pěší a cyklisté dostat z jedné části vsi do druhé, musí tuto komunikaci překonat na frekventované křižovatce se silnicí III/0508.

To by se však mělo do budoucna změnit, protože obec plánuje vybudovat v kritickém místě podchod. Jihomoravský kraj Nevojicím na stavbu přispěje částkou 2,5 milionu korun. Dotaci na svém dnešním (15. června 2020) zasedání schválili krajští radní. Rozhodnutí ještě musí potvrdit zastupitelé.

„Křižovatka v Nevojicích byla v roce 2012 zařazena mezi 7 nejnebezpečnějších křižovatek na Vyškovsku. Vybudování podchodu pro cyklisty a chodce proto považuji za naprosto zásadní,“ zhodnotil důvody pro udělení dotace náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Na akci s předpokládanými náklady přesahujícími 28 milionů korun si obec zažádala o příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury, který pokryje 85 % nákladů. Zbývajících 4,6 milionu by však stále představovalo pro obecní rozpočet značnou zátěž. „S dotací kraje bude podíl obce činit dva miliony korun,“ doplnil Hanák s tím, že 2,5 milionu na podchod našel kraj ve Fondu BESIP, kde shromažďuje prostředky na projekty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama