Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2010 15:02:58

BRNO NABÍDNE NOVÉ ÚTOČIŠTĚ DĚTEM BEZ DOMOVA

BRNO NABÍDNE NOVÉ ÚTOČIŠTĚ DĚTEM BEZ DOMOVA

Dnes byla v ulici Vejrostova v městské části Brno – Bystrc zahájena výstavba nového centra pro děti bez domova Chovánek.

V Brně tak vznikne  první moderní komplexní zařízenÍ pro děti od narození  do 18 let věku, které nemají domov. Díky Chovánku ho bude moci nalézt až 60 dětí.

Nové centrum nahradí již nevyhovující budovu Kojeneckého ústavu na Hlinkách. Ve Vejrostově ulici tak vyroste dvoupodlažní objekt ve tvaru písmene U. Jedná se o atriový komplex menších budov, které budou mít společný dvůr a hřiště.

Centrum Chovánek zde nabídne dětem několik bytů pro 4 až 6 osob, které by měly simulovat běžný život a usnadnit jim vstup do běžného života v dospělosti. V bytě, o který se budou děti vždy starat společně s jednou tetou, bude kuchyně, obývací pokoj a dětské pokoje.

Kromě bytů bude v Chovánku také i ryze zdravotní centrum, kde se zdravotníci budou starat o postižené děti nebo kojence. Útočiště v centru budou moci nalézt i matky s dětmi nebo ženy před porodem, které nemají kam jít. V Chovánku pro ně budou připraveny čtyři garsonky, které jim poskytnou ve složité situaci útočiště.

Celá výstavba  centra Chovánek bude hrazena z rozpočtu města Brna a jedná se o investici ve výši 145 milionů korun. Termín dokončení je plánován na květen 2011. S vlastním uvedením do provozu se počítá na přelomu roku 2011/2012. Konečnou podobu dala Chovánku brněnská architektonická kancelář Arch Design, zhotovitelem je sdružení firem ŽSD, a. s., a Přemysl Veselý, stavební a inženýrská činnost s. r. o.


Bc. Roman Onderka, MBA

primátor statutárního města Brno

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama