Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2010 0:18:14

BRNO POMŮŽE OBLASTEM POSTIŽENÝM POVODNĚMI

BRNO POMŮŽE OBLASTEM POSTIŽENÝM POVODNĚMI

Do postižených oblastí odjeli městští strážníci i s technickým vybavením

Primátor statutárního města Brna Roman Onderka nabídl předsedovi Asociace krajů Michalu Haškovi pomocnou ruku při nápravě škod způsobených povodněmi.

Po konzultaci s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem předložil ke schválení Radě města Brna možnost využití zásahové jednotky Městské policie Brno k pomoci v povodněmi zasažených oblastech. Do oblasti Frýdlantska v Libereckém kraji na příkaz primátora vyrazilo ve středu 11. srpna v 8,00 hod. 21 mužů připravených vykonávat svoji profesi, ale zároveň být nápomocni při odstraňování škod způsobené povodněmi.

Pomoc postiženým oblastem považuji za samozřejmou. Jsem rád, že můžeme na postižená místa vyslat právě tuto jednotku, která má se zásahy při povodních bohaté zkušenosti. Již v minulosti opakovaně pomáhala v oblastech zasažených povodněmi např. v Troubkách či v Ústí nad Labem“, uvedl primátor Brna Roman Onderka.

Postiženým oblastem bude také dle potřeby, prostřednictvím městské Úrazové nemocnice Brno, poskytnuta materiální pomoc. Ředitel ÚN Brno již připravuje zahájení distribuce zásob -  nové přikrývky, polštáře, prostěradla a povlečení do 500 kusů včetně dopravy na místo určení.

Nasazení příslušníků MP Brno mimo území Brna bude možné na základě veřejnoprávní smlouvy, která bude podepsána primátorem Brna Romanem Onderkou a starostou obce, kde budou strážníci působit. Brněnští strážníci tak budou na území Libereckého kraje působit se stejnými pravomocemi, jakými disponuje MP Brno.

Uzavření takové smlouvy je možné na základě zákona č. 274/2008 Sb., tzv. změnový zákon, kterým došlo ke změně zákona o obecní policii. Obce disponují možností uzavřít veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí strážníků pro období krizového stavu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama