Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2012 20:09:00

Brněnské nemocnice podepsaly smlouvu s VZP jako první v Jihomoravském kraji

Brněnské nemocnice podepsaly smlouvu s VZP jako první v Jihomoravském kraji

Dnes, tedy v pondělí 10. 12. 2012, uzavřely příspěvkové organizace Úrazová nemocnice Brno a Nemocnice Milosrdných bratří jako první v Jihomoravském kraji smlouvu o poskytování a úhradě hrazených služeb s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou,

zastoupenou ing. Jiřím Kořínkem, ředitelem Regionální pobočky Brno, pobočky pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina.

Dlouhodobá smlouva na 5 let (od 1. 1. 2013) byla se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou uzavřena po dvouletém jednání, a to v návaznosti na plošně vypovězené smlouvy k 31. 12. 2012.

„Těší mě, že se nám podařilo úspěšně a jako prvním v Jihomoravském kraji završit dvouletá jednání uzavřením dlouhodobých smluv s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Tato skutečnost jistě přispěje k tomu, že obě městské nemocnice budou i nadále plnit roli stabilního prvku v síti nemocnic na území statutárního města Brna, respektive Jihomoravského kraje,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka

V Úrazové nemocnici jde celkem o 4 smlouvy na období 2013–2017, a to o smlouvu na lůžka s akutní péčí s počtem 144, smlouvu pro nově vzniklý odborný léčebný ústav, ošetřovatelská lůžka s rehabilitační péčí s celkovým počtem 30, smlouvu na poskytování stomatologických ambulantních služeb a smlouvu na poskytování ambulantní specializované péče lékařské služby první pomoci (LSPP). Ta je v souladu s rozsahem výběrového řízení, které pravidelně vypisuje JMK. Konkrétně se jedná o akutní ambulantní péči poskytovanou mimo hlavní pracovní dobu v odbornostech praktického lékaře pro dospělé a stomatologickou péči pro děti a dospělé, oboje pro občany města Brna.

V případě Nemocnice Milosrdných bratří se jedná jak o akutní, tak následnou zdravotní péči. Nemocnice tedy i nadále bude občanům poskytovat  zdravotní péči na akutních lůžkách (vnitřní lékařství včetně lůžek intenzivní péče, chirurgie, gynekologie a porodnictví, novorozenecké, ARIM = anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicína  v rámci společného lůžkového fondu)  a  dále v nezměněném rozsahu na 243 lůžkách pro dlouhodobě nemocné (Léčebna pro dlouhodobě nemocné na Polní a na Červeném kopci). Součástí dohodnutých služeb je dále péče ambulantní v nezměněném spektru a rozsahu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama