Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2013 15:59:34

Brno bude na veletrhu MIPIM lákat investory na svůj vědecko-výzkumný potenciál

Brno bude na veletrhu MIPIM lákat investory na svůj vědecko-výzkumný potenciál

Jihomoravská metropole se od 12. do 15. března 2013 opět představí na prestižním veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM v Cannes, tentokrát s novou expozicí o ploše 84 m 2.

 Investory kromě své výborné geografické polohy v rámci Evropy láká zejména kvalitní a vzdělanou, konkurenceschopnou pracovní silou a celkově nižšími náklady za pronájem podnikatelských prostor a služby s nimi spojené. K rozhodnutí firem o umístění investice do Brna velmi napomáhá kvalitní a pestrá vědecko-výzkumná základna a také fakt, že je Brno významné univerzitní centrum v měřítku střední Evropy.

I letos Brno připravilo svou prezentaci ve spolupráci se společnostmi úspěšně působícími v jihomoravském regionu. Jako generální partneři se prezentují CTP a JIŽNÍ CENTRUM BRNO. Dalšími spoluvystavujícími společnostmi je developerská společnost Technologický Park Brno, BRNO INN podnikající v oblasti hotelnictví (v Brně vlastní a provozuje hotel Holiday Inn)astavební společnost OHL ŽS.

„Z mezinárodního hlediska je už dnes Brno nepřehlédnutelné město a ve spojení s univerzitami a při zapojení tuzemských a zahraničních podnikatelů nabízí opravdu kvalitní podmínky pro investorskou činnost. Společně s našimi spoluvystavovateli vytváříme silný obraz města, které má vysokou prestiž a které si váží nových investičních pobídek,“uvedl primátor statutárního města Brna Roman Onderka.

Brno jako centrum vědy, výzkumu a inovacíprezentuje na veletrhu MIPIM projekty, které  napomohou současnému základnímu i aplikovanému výzkumu v Jihomoravském kraji dosáhnout špičkové úrovně. Mezi projekty rozvoje výzkumné infrastruktury patří Mezinárodní centrum klinického výzkumu (FNUSA-ICRC) a CEITEC – Středoevropský technologický institut, na nichž participuje Brno, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, brněnské univerzity a soukromé subjekty. V Brně se realizují také projekty, které posílí pozici města jako centra špičkové vědy:projekt ALISI – aplikační a vývojové laboratoře pokročilých mikrotechnologií a nanotechnologií – a projekt CzechGlobe, centrum pro studium dopadů globální změny klimatu. Brno jako město univerzit bude prezentovatkampus Masarykovy univerzity v Brně-Bohunicích, největší investici do školského zařízení ve střední Evropě v posledních letech, a výzkumné projekty Vysokého učení technického v Brně. Město na veletrhu představí takéČeský technologický park Brno s projektem Centrální zóny, zahrnující komplex administrativních budov s centrálním vodním prvkem. Technologický park je společná investice města Brna a britské nadnárodní firmy P&O Estates. Developerem tohoto projektu z oblasti lehkého high-tech průmyslu a strategických služeb je akciová společnost Technologický Park Brno. Areál technologického parku se nachází v bezprostřední blízkosti univerzity -  Vysokého učení technického v Brně, které se úzce podílí na jeho činnosti.

Nejvýznamnější rozvojový projekt v oblasti dopravní infrastruktury je Europoint Brno/Jižní centrum; jde o přestavbu železničního uzlu, revitalizaci a rozvoj území Jižního centra o rozloze 135 ha. Napojením na evropské multimodální železniční koridory se zvýší dostupnost Brna, které se tak stane významným mezinárodním dopravním uzlem. Uvolněné rozvojové plochy jižní části města budou využity k podnikatelským, volnočasovým i rezidenčním účelům. Díky aktivitě města směrem k orgánům Evropské unie se podařilo zařadit strategický projekt přestavby železničního uzlu Brno do seznamu předem identifikovaných projektů hlavní dopravní sítě s prioritou pro financování v následujícím unijním rozpočtovém období. Součástí území Jižního centra je i rozvojová zóna Heršpická, která se postupně stává jedním z nových těžišť ekonomického rozvoje města. Ojedinělá příležitost vystavět administrativní a polyfunkční komplexy v blízkosti historického jádra Brna vtiskla tomuto území charakter čistě administrativně-komerční zóny.

Jednací prostor výstavní expozice města Brna na veletrhu MIPIM evokuje atmosféru meziválečných let minulého století, a to díky velkoplošným fotografiím interiéru proslulé funkcionalistické památky, vily Tugendhat, která je zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO.

Město Brno chystá jako součást své prezentace na veletrhu MIPIM doprovodný program – recepci, která se bude konat pod záštitou brněnského primátora Romana Onderky ve středu 13. března v 16.30 hodin na stánku města. U příležitosti veletrhu se také každoročně udělují ceny MIPIM Awards za nejlepší světové stavby uplynulého roku. Vítězové MIPIM Awards budou vyhlášeni na galavečeru 14. března, kterým každoročně veletrh vrcholí. Město Brno v minulosti získalo významná ocenění v soutěži „European Cities &Regions of the Future“ pořádané vydavatelstvím The Financial Times. V roce 2012/2013 se město umístilo v kategorii Eastern Europe City v Top Ten a současně v Top Ten Best FDI Strategy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama