Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2013 20:53:58

Brno i nadále bude pokračovat s výstavbou sportovišť a parků

Brno i nadále bude pokračovat s výstavbou sportovišť a parků

Brno

V rámci integrovaného plánu rozvoje města Brna by se měly změnit brněnská hřiště, parky a sportoviště.

Integrovaný plán čerpá finanční prostředky z Regionálního operačního programu Jihovýchod, oblasti podpory 3.1 Rozvoj urbanizačních center. Na konci roku 2012 Úřad regionální rady uvolnil pro oblast Integrovaného plánu rozvoje města Brna částku 200 milionů korun, díky které mohla být vyhlášena další výzva pro předkládání projektů

Součástí aktualizace seznamu projektů jsou tyto projekty: Sportovně – rekreační plocha Kartouzská, ZŠ Vranovská – rekonstrukce hřiště, Rekonstrukce sportovišť v MČ Brno – střed, Revitalizace sportovních ploch při MŠ a ZŠ v MČ Brno – Židenice, Regenerace sportovišť v MČ Brno – střed v lokalitách Vsetínská, Trýblova, Čechyňská, Regenerace veřejných prostranství pro volnočasové aktivity nekomerčního charakteru na území MČ Brno – sever.

Sportovně - rekreační plocha Kartouzská: v rámci projektu bude vybudováno plně funkční moderní sportovně – rekreační zařízení, dále hřiště pro míčové sporty, hřiště s lanovým programem a nízkou horizontální cvičnou šplhací stěnou. Pro nejmenší vznikne hřiště s normovanými a testovacími hracími prvky. Mezi vysazenými stromy je v parku dále navržena sestava parkových lavic a ploch s herními stolky. Cena areálu se předpokládá na 11 500 tisíc korun, dotace bude poskytnuta v maximální výši 85%. Městská část Královo pole se bude podílet na spolufinancování projektu, pokud bude schválen, částkou 1 milion korun.

„Realizací tohoto projektu dojde ke zlepšení technické a estetické úrovně parku. Park bude sloužit jak ke sportovním účelům, tak jako procházková a klidová zóna. Park svojí komplexností zacílí na široké spektrum veřejnosti všech věkových kategorií,“ poukazuje na projekt v ulici Kartouzská primátor Brna Roman Onderka.

ZŠ Vranovská – rekonstrukce hřiště: cílem projektu je realizace nového sportovního zařízení na místě nevyhovujícího sportovního areálu za budovou školy. V současné době je provozování sportovních aktivit na tomto místě zakázáno z důvodů celkového havarijního stavu a zničeného umělého povrchu. Tyto prostory se navíc stávají místem páchání trestné činnosti mládeže, kde je v konečné fázi nutný zásah policie. Náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 6 200 tisíc korun, město počítá s dotací ve výši 85%.

„Nové hřiště vytvoří podmínky pro pohybové aktivity, které povedou k aktivnímu sportovnímu zapojení a atraktivnější nabídce nejen v oblasti vzdělání, ale hlavně v oblastech, jejich hlavním posláním je aktivní využití volného času dětí, mládeže i dospělých,“ uvádí k projektu u ZŠ Vranovská primátor Brna Roman Onderka.

Rekonstrukce sportovišť v MČ Brno – střed: dojde v rekonstrukci a vybudování víceúčelových sportovních hřišť v rámci Základních a mateřských škol (Husova, Křídlovická, Kotlářská, Horní) a Sportovně rekreačního areálu Kraví hora. Celkové náklady na projekt jsou vyčísleny na 30 139 tisíc korun, dotace bude poskytnuta ve výši 85 % a MČ Brno – střed se bude podílet na spolufinancování projektu částkou 5 640 tisíc korun.

Revitalizace sportovních ploch při MŠ a ZŠ v MČ Brno – Židenice: uskutečněním tohoto projektu se rozšíří nabídka víceúčelových sportovních zařízení pro občany MČ Židenice. Bude rekonstruováno víceúčelové hřiště v ulicích Šámalova a Pastrnkova, obnoví se sportovní plochy Masarykovy základní školy Kamenačky, víceúčelová hřiště v ulicích Souběžná a Boettingrova a školní hřiště ZŠ Krásného. Předpokládané náklady projektu jsou 22 123 tisíc korun, dotace se předpokládá ve výši 85 procent z celkových způsobilých výdajů.

„Tyto objekty jsou v současné době v nevyhovujícím stavu, po úpravách dojde jednak ke zkvalitnění výuky tělesné výchovy a celkově k atraktivnější nabídce sportovních zařízení v Židenicích,“ říká k projektu primátor Brna Roman Onderka.

Regenerace sportovišť v MČ Brno – střed v lokalitách Vsetínská, Trýblova, Čechyňská: hlavním cílem projektu je nabídnout především mládeži atraktivní zařízení ke sportu v rámci kolektivních míčových her. Na projektovaných hřištích bude možné provozovat až 8 kolektivních míčových her. Projekt počítá s částkou 6 164 tisíc korun a dotací 85 % z celkových způsobilých výdajů.

Regenerace veřejných prostranství pro volnočasové aktivity nekomerčního charakteru na území MČ Brno – sever: cílem projektu je upravit prostranství při ulici Vyhlídka, které svojí ideální polohou může oslavit široké spektrum obyvatel sídliště Lesná. Na sportovišti Vyhlídka je plánováno hřiště pro míčové hry, plocha pro parkour a fittness, in-line dráha, lanovka zákoutí s grilem a posezením. Sportoviště na Vyhlídce vyjde na 6 743 tisíc korun, počítá s dotací 85 % z celkových způsobilých výdajů a spolufinancováním MČ Brno – sever ve výši 1 215 tisíc korun.

„Cílem všech uvedených projektů je zkvalitnit vzhled a využitelnost daných prostorů a rozšířit nabídku veřejných služeb v oblasti sportovního vyžití,“ dodává  primátor města Brna Roman Onderka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama