Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2010 9:05:00

Brno má nový cyklistický areál

Brno má nový cyklistický areál

Městská část Brno – Jih v sobotu 11. září slavnostně otevřela nový areál cyklistiky pro obyvatele Brna v areálu Hněvkovského.

Nový areál u lodi Kometa obsahuje například paralelní cyklistickou stezku v délce 865 m s in-line oválem (460 m) zvláště vhodným pro začínající bruslaře, dráhou pro BMX kola a tři hřiště pro pétanque. Areál je osvětlený a doplněný o úpravu zeleně a dosadbu stromů. Stavební náklady dosáhly částku 14,6 mil Kč a pro výstavbu byly využity i prostředky z fondů Evropské unie.

„Nový cyklistický areál je dalším z řady sportovišť, které statutární město Brno svým obyvatelům nabízí. Vážím si přístupu starosty městské části Brno – Jih Josefa Haluzy, který ve spolupráci s magistrátem města Brna dokázal v proběhu několika let významným způsobem zlepšit nabídku a hlavně kvalitu sportovišť v této městské části,“ komentoval otevření cyklistického areálu primátor Brna Roman Onderka.

Prostor pro cyklisty a bruslaře byl otevřen v rámci tradičního zábavného odpoledne „Komárovský podzim“ pro děti i dospělé, které městská část Brno – Jih již řadu let organizuje. Pro děti byly připraveny soutěže a dětský kolotoč, pro jejich rodiče a dospělé návštěvníky zase ochutnávka burčáku a hudební posezení. Součástí odpoledne byly také vyhlášeny výsledky soutěže „o nejhezčí balkon“ a předány ceny výhercům.

Úřad městské části Brno-jih pořádá několik tradičních akcí, které si za léta konání vysloužily svou popularitu.  Jedná se zejména o pálení čarodějnic 30. dubna, květnovou horno-dolno heršpická póť se soutěží o babský koláč, tradiční Dětský den nebo Vánoční zpívání.

Většina těchto akcí (pálení čarodějnic, dětský den, Komárovský podzim) se po dostavbě areálu Hněvskovského přesunula právě sem, kde jsou prostorové i sportovní možnosti včetně potřebného zázemí.

Roman Onderka

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama