Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2010 7:11:00

Brno město uprostřed Evropy - "STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS" 2010

Brno město uprostřed Evropy - "STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS" 2010

Lidové slavnosti i divadelní představení.

Milí spoluobčané, Brňané,

 rok se s rokem sešel a my se opět stáváme svědky či přímými účastníky krásného, mohu-li podotknout, již tradičního festivalu Brno – město uprostřed Evropy.

Již XIII. ročník nás potěší velkou spoustou kulturních akcí. V první červnovou neděli se můžeme těšit v rámci Lidové slavnosti na našem brněnském hradě Špilberku na ukázky tradičních řemesel, kterými se živili naši předkové. Osobně potkáme velkou dámu a diplomatku naší historie, samotnou vladařku habsburské říše Marii Terezii a jejího význačného vojevůdce generála Leopolda Josepha Dauna. Určitě nás potěší také pohled na umění bravurních šermířských mistrů, výcvik vojenských historických jednotek, koňská ležení či hudební a divadelní představení.

Letošní ročník bude probíhat také ve znamení dětských talentů, pojmenovaných Mozartovy děti, malých zpěváčků a hudebníků, kteří do Brna zavítají z celého Jihomoravského kraje, aby se pochlubili svojí šikovností všem, kteří se rádi zastaví a pohoví svému sluchu příjemnou melodií. Oku labužníků jistě neuniknou i výborné taneční soubory nejen z Brna, ale třeba i Slovenska či Ruska.

Nejen přes den bude Brno plné barev, hudby, divadla, her a podobně. Za Noci kostelů zažijeme, nejen v Brně, mystickou atmosféru krásných kostelů, kostnic, koncertů, vyprávění, besed či malých divadelních inscenací, míst kam bychom se zřejmě za denního světla ani nedostali.

V roce 2010 se máme zkrátka na co těšit. Přeji nám všem, krásné počasí, zpěváčkům zdravé hlásky, hudebníkům ladící nástroje, koním dobrého ovsa a tanečníkům spoustu fyzických sil.

 

 

Bc. Roman Onderka, MBA   

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama