Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2010 7:11:00

Brno město uprostřed Evropy - "STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS" 2010

Brno město uprostřed Evropy - "STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS" 2010

Nejen pro naše nejmenší

Dětský den uprostřed Evropy slibuje soutěže, zážitky a zábavu

Poslední květnovou neděli (30.5.) ožije nejen centrum města Brna pestrým  programem zejména pro děti. Na řadě míst v moravské metropoli tak vyvrcholí oslavy Mezinárodního dne dětí v rámci seriálu pořadů Dětské dny uprostřed Evropy.    

 Zábavný a naučný program pro děti již tradičně připravili Česká tábornická unie, Nadační fond Niké, Základní umělecké školy Jihomoravského kraje, Hvězdárna a planetárium Mikuláše Koperníka v Brně či Moravské zemské muzeum ve spolupráci s reklamními a dalšími partnery. Bohatý celodenní program pro malé i ty odrostlejší se odehraje například na pódiu na nádvoří Staré radnice a v Biskupském dvoře Moravského zemského muzea, ale na řadě dalších míst v Brně.

 U obelisku na Denisových sadech najdou soutěživé děti příležitost zúčastnit se soutěží a atrakcí, motivovaných brněnskými pověstmi a legendami. Příslib navázat nová přátelství slibuje balónková pošta. V tvůrčích dílnách na Radnické ulici si budou moci zase děti vyzkoušet svou zručnost, zatímco na nádvoří Staré radnice bude zpívat např. dětský folklorní soubor Valášek, tančit skupina Čercheňa nebo hrát country skupina Poutníci. Také Björnsenův sad vedle polikliniky Zahradníkova nabídne odpoledne dětem soutěže o ceny, divadélko, tanečky, písničky a také jedno velké překvapení. Přímo hvězdná pohádka „Jak se Měsíc a hvězdy domluvily“ se vstupem pro děti zdarma  se odehraje od 15 a 16,30 hodin přímo v brněnské hvězdárně. Námořní a letecká bitva Midway rozčeří hladinu Rakovecké zátoky na Brněnské přehradě v odpoledním čase ve 14 hodin. Ve spolupráci s Policií ČR a Mezinárodní policejní asociací odstartuje také Dětský den v Olympia Parku.

 Oslavy Dětského dne v Brně nabízí opravdu pestrou  programovou paletu pro děti všech věkových kategorií. Na své si ale mohou přijít i dospělí v roli doprovodu a symbolicky se tak aspoň na chvíli vrátit do doby svého bezstarostného dětství.

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama