Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2012 11:00:00

Brno navýšilo kapacitu azylového domu

Brno navýšilo kapacitu azylového domu

Město Brno rozšířilo ubytovací kapacitu pro sociálně slabé občany v Azylovém domě na Křenové ulici v Brně.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Slavnostního otevření nově přebudovaného centra se  uskuteční v  úterý 30. října 2012. Provozovatelem bude Centrum sociálních služeb, příspěvková organizace města Brna. Náklady na rekonstrukci objektu dosáhly 20,5 mil. Kč.

„Nový azylový dům splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se stal plnohodnotným přechodným domovem pro osoby v sociální tíži. Podařilo se nám za přispění evropských fondů rozšířit kapacitu a tím zvýšit pomoc lidem v nouzi,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Více o přestavbě

Jedná se o pětipodlažní dům v majetku města, kde jsou v 1., 2., 3. podlaží vyčleněny prostory pro sociální kurátory Magistrátu města Brna a ve 4. a 5. podlaží se nachází azylový dům. Díky přestavbě podkroví bude mít nyní služba 36 lůžek (dříve měla 18 lůžek, ale už v prostorách na Cejlu, kam bylo centrum dočasně přestěhováno, došlo k navýšení na daných 36).

Nově vzniklo 9 ubytovacích jednotek s 18 lůžky pro muže a ženy starší 18 let, a to jedna jednotka čtyřlůžková, dvě jednolůžkové a šest dvoulůžkových. V každé jednotce je k dispozici kuchyňský kout s lednicí a sociální zařízení s pračkou. Jedna jednolůžková jednotka je navíc uzpůsobena pro osobu tělesně postiženou pohybující se na invalidním vozíku. V budově byl nově vybudován výtah.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama