Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2014 9:00:00

Brno se představí na Regiontouru 2014

Brno se představí na Regiontouru 2014

Ve čtvrtek 16. ledna 2014 se na brněnském výstavišti otevírají mezinárodní veletrhy cestovního ruchu a turistických možností v regionech GO a REGIONTOUR 2014.

Slavnostního zahájení – v pavilonu P v 9.45 hod. – se zúčastní primátor města Brna Roman Onderka.

V rámci 23. ročníku mezinárodního veletrhu REGIONTOUR 2014 se bude město Brno již tradičně prezentovat ve společné expozici se svými partnerskými městy (Bratislavou, Vídní, St. Pöltenem, Stuttgartem, Lipskem, Rennes, Poznaní, Leedsem, Utrechtem, Charkovem, Kaunasem, Voroněží). Větší prostor tentokrát dostane město Stuttgart, s nímž Brno spojuje letos už plných 25 let partnerství.

„Brno si zakládá na tom, že je turisticky přitažlivé a že má každoročně něco dalšího, čím své návštěvníky dokáže překvapit – například rekonstruovanou vilou Tugendhat, opraveným hradem Špilberkem i přiléhajícím parkem, kostnicí u svatého Jakuba nebo naposledy moderním digitáriem na hvězdárně. Tím vším a mnoha dalšími lokalitami je jedinečné, zároveň se ale chce co nejvíce podobat ostatním evropským metropolím – a to kvalitou a spolehlivostí služeb, čistotou a příjemnou atmosférou. Přejeme si, aby se lidé do Brna opět vraceli,“ uvedl primátor města BrnaRoman Onderka.

Podobně jako v loňském roce zaujímá i tentokrát část výstavního prostoru brněnského stánku prezentace některých brněnských institucí. Představí se např. Hvězdárna a planetárium Brno, Muzeum města Brna, Zoo Brno, Národní divadlo Brno, Moravské zemské muzeum, Moravská galerie, Automotodrom Brno a TIC s pozvánkou do brněnského podzemí.

Stánek je ve srovnání s minulými roky o 20 m 2 větší. Hlavní pult přinese kompletní informace o turistických a kulturních možnostech. Čelní grafika je věnována 160. výročí narození hudebního skladatele Leoše Janáčka a roku 2014 jako Roku Leoše Janáčka. Zajímavostí je zde vitrína s exponáty souvisejícími s osobou skladatele.

Jako doprovodný program budou od pátku do neděle probíhat soutěžní kvízy o vstupenky  (např. do zoo, Moravské galerie, MZM) a dárkové předměty města Brna, jednotlivých institucí a partnerských měst. Hlavní cenou v kvízech budou vstupenky na Mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama