Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2013 13:55:53

Festival JAZZFESTBRNO na rozdíl od ostatních stále roste

Festival JAZZFESTBRNO na rozdíl od ostatních stále roste

Brněnský mezinárodní hudební festival Jazzfest má za sebou již 12 velmi úspěšných ročníků a začíná se připravovat jeho již 13. pokračování, které vypukne na jaře roku 2014.

 Přestože se řada českých hudebních festivalů potýká s rostoucími cenami a klesajícím počtem návštěvníků či účinkujících kapel, JAZZFESTBRNO tento problém nepotkal. Navzdory všeobecné nepříznivé ekonomické náladě, je jeho značka synonymem vysoké dramaturgické kvality, na kterou posluchači stále více slyší. Festival je přehlídkou mapující současný stav žánru jazzu, řada interpretů světového jména vystoupila v České republice poprvé právě díky organizátorům JAZZFESTBRNO. 

Dle slov primátora statutárního města Brna Romana Onderky „JAZZFESTBRNO přispívá velkou měrou ke zviditelnění města Brna i posílení jeho obrazu jako kulturního centra střední Evropy“.

V průběhu 12 ročníků zavítalo na festival více než 50 000 návštěvníků, zúčastnilo se více než 160 kapel a interpretů z 24 zemí světa, koncerty, jamsessions se konaly na pódiích divadel, v hudebních klubech, na akademické i církevní půdě, v součtu prozatím čítají 20 míst. Vůbec nejnavštívenějším byl bezpochyby jubilejní 10. ročník. Organizátorům se v roce 2011 podařilo nalákat 14 000 návštěvníků, kdy oslovili a přivezli do Brna jazzovou legendu Bobbyho McFerrina a s ním dosáhli vůbec nejvyššího počtu návštěvníků v historii festivalu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama