Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2013 15:44:57

Jednání o Wannieck Gallery budou pokračovat

Jednání o Wannieck Gallery budou pokračovat

Počátkem měsíce března obdržel nájemce objektu Strojírny Vaňkovka společnost Mediagate, s. r. o., zastoupená panem Miroslavem Lekešem, výpověď z nájmu, a to z důvodu opakovaného dlouhodobého neplacení nájemného.

Smlouva byla uzavřena v roce 2005 na období 15 let, tj. do roku 2020.  

JIŽNÍ CENTRUM BRNO, a. s., jako pronajímatel od počátku deklarovala zachování kulturního využití objektu. Proto vstoupila v jednání se společností Mediagate, s. r. o., a na svém zasedání dne 26. března rozhodla a nabídla řešení formou dodatku ke smlouvě.   

„Uznávám výjimečnost Wannieck Gallery, akceptuji však i uskutečněné standardní kroky v podobě výpovědi z nájmu, které z povinnosti řádného hospodáře učinila městská společnost JIŽNÍ CENTRUM BRNO. Vznik nadace současnou situaci rozhodně neřeší, východisko tak může přinést pouze obnovené jednání a nový smluvní vztah za přesně definovaných podmínek. Osobně bych byl velmi rád, aby celá záležitost byla uzavřena co nejdříve, neboť poškozuje renomé města Brna,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.            

„S ohledem na žádost pana primátora vyzvu pana Lekeše v nejbližší době k opětovnému jednání. Požadavek uskladnění děl sbírky pana Adama považuji za akceptovatelný. Jsem přesvědčena, že řešení lze nalézt, ale snaha a dodržování podmínek musí být na obou stranách,“ uvedla k věci předsedkyně představenstva JIŽNÍ CENTRUM BRNO, a. s., Naděžda Křemečková. 

Rada města Brna na svém jednání dne 3. dubna 2013 doporučila Zastupitelstvu města Brna schválit zrušení společnosti JIŽNÍ CENTRUM BRNO, a. s., bez likvidace s tím, že veškeré jmění společnosti přejde na nástupnickou společnost Brněnské komunikace, a. s., k datu 1. 1. 2014.

O budoucnosti Wannieck Galllery rozhodne představenstvo Jižního centra

Představenstvo společnosti JIŽNÍ CENTRUM BRNO, a. s., se bude na svém jednání dne 23. dubna 2013 zabývat dalším využitím Strojírny Vaňkovka (sídlo Wannieck Gallery). Hlavním bodem jednání bude návrh na vypsání otevřeného výběrového řízení na nájemce objektu za podmínek zachování Wannieck Gallery, vstřícnosti ke koncertování Filharmonie Brno a také za podmínky složení kauce v řádu několika měsíců. Tato podmínka vyplývá ze špatné zkušenosti Jižního centra s platební morálkou současného nájemce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama