Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2010 19:45:00

Město Brno dokončuje první cyklopruh

Město Brno dokončuje první cyklopruh

Bezpečnost cyklistů je prioritou.

Město Brno zahájilo práce na tzv. pruhu pro cyklisty v rámci běžné komunikace, což znamená, že se vždy na pravé straně vozovky vyznačí pruhem prostor pro cyklisty, za který řidiči nesmí vjet. Majitelé vozidel budou naopak nuceni držet svůj automobil v levé části vozovky tak, aby byl dostatečný odstup od cyklisty a nedocházelo ke kolizím. Prvním takovým úsekem je spojení Nového Lískovce - ul. Petra Křivky – přes ul. Kamenice – kolem bohunického kampusu – ústřední hřbitov (Vídeňská ul.) – přes ulici Renneskou až na Nové sady.

Zmíněný úsek bude vybaven dopravním značením, piktogramy přímo na komunikaci a bude oddělen plnou čárou. Úsek je dlouhý 6,1 km.

„Vyznačenými pruhy chceme umožnit všem cyklistům zejména bezpečnou jízdu. Komunikace bude vybavena dopravními značeními a samozřejmě piktogramy. Předpokládám, že mnozí řidiči jsou také cyklisté, a proto budou dbát zvýšené opatrnosti,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Co bude dál?

Město Brno bude v této chvíli vyhodnocovat první cyklopruh, ale zároveň bude prověřovat také další úseky např. z Mariánského údolí (Líšeň) směrem do centra na ulici Křenovou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama