Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2011 11:17:59

Město Brno schválilo koncepci v oblasti tělovýchovy a sportu

Město Brno schválilo koncepci v oblasti tělovýchovy a sportu

Brněnský sport má, na všech úrovních, v dnešní době nezastupitelnou úlohu v rámci naplnění života většiny obyvatel města.

Z podkladů jednotlivých zastřešujících organizací lze odhadnout, že jejich prostřednictvím je do sportu aktivně zapojeno přibližně 60 000 obyvatel města, a další desítky tisíc občanů provozují sportovní činnost neorganizovaně. K tomu je nutno připočítat stovky funkcionářů, většinou bývalých sportovců, kteří často bez nároků na finanční odměnu pomáhají organizovat činnost ve sportovních klubech či pomáhají při organizování sportovních akcí. Tito všichni jsou zvyklí sportem vyplňovat svůj volný čas a udržovat svůj fyzický i psychický stav na dobré úrovni.

Nová Koncepce na roky 2011–16 má za cíl ukázat nový směr a potřeby sportu ve městě Brně. „Zároveň má také navázat na předchozí koncepci. Poslední dva roky se nesou ve znamení prudkého nárůstu investic do oblasti sportu. Souvisí zejména s rekonstrukcí haly Rondo a s výstavbou nového aquaparku v Kohoutovicích. V těchto položkách je zároveň i realizace nákupu haly Morenda a plaveckého stadionu za Lužánkami od konkurzních správců,“ upozorňuje primátor Brna Roman Onderka.

Koncepce si klade za cíl:

-          vyčíslit počet sportujících obyvatel ve městě Brně v organizacích sdružujících sportovce

-          zhodnotit současný stav brněnských sportovišť

-          zhodnotit finanční zdroje podporující sportovní činnost v oblasti organizované či neorganizované tělovýchovy

-          stanovit cíle a záměry města Brna v oblasti podpory sportu vrcholového, výkonnostního i rekreačního

Statutární město Brno každý rok pro sport vyčleňuje ve svém rozpočtu finanční prostředky v oblasti provozních i kapitálových výdajů. V uplynulých pěti letech se podpora sportu se zvýšila v obou oblastech výdajů. V roce 2005 podporovalo Brno sport částkou 9 579 588 korun, v roce 2010 dostali sportovci už 11 065 923 korun.

Brno je významným sportovním centrem regionu. Ve městě byla vychována řada špičkových sportovců, kteří proslavili na sportovním poli nejen město Brno, ale i Českou republiku.  „Mým zájmem je i do budoucna podporovat sportovní organizace a provoz brněnských sportovišť tak, aby tato zařízení zajistila sportovní vyžití mládeže i dospělých. Nedílnou součástí je podpora veřejných sportovišť. To vše pomůže udržet brněnský vrcholový, výkonnostní i rekreační sport i provoz sportovišť na dobré úrovni i pro budoucí období,“ dodává primátor Brna Roman Onderka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama