Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2011 15:20:00

Město Brno zavádí elektronické aukce

Město Brno zavádí elektronické aukce

Město Brno zavádí elektronické aukce ohledně výběru komodit zemního plynu a elektrické energie.

Zatímco aukce na zemní plyn proběhla v pátek 11. listopadu 2011 a zúčastnily se jí tři firmy, aukce na elektrickou energii se uskuteční 22. listopadu 2011 s pravděpodobným počtem čtyř firem. Tato aukce bude zahájena od 11.00 hodin za účasti primátora města Romana Onderky na Magistrátu města Brna (Dominikánské nám. 1, místnost č. 38).

Pravidla průběhu e-aukce, jakož i další zákonné požadavky dle ustanovení § 97 odst. 4 zákona o veřejných zakázkách, jsou upraveny v pravidlech pro e-aukce dostupných na https://ezak.etenders. cz/. Dodržení podmínek je pro dodavatele závazné. Předmětem hodnocení bude celková nabídková cena zpracovaná dle požadavků zadávací dokumentace.

Výsledek el. aukce na dodávku plynu na období 02/2012 – 12/2012

Vítězem se stala společnost E.ON s nabídkou 2.178.000,- Kč. (v prvním kole byla jejich nabídka 2. 300.000,-Kč). Předpokládané náklady na dodávku plynu dle cenové relace roku 2011, za 11 měsíců byly 2.794.093,- Kč, tzn. úsporu 616.093,- Kč.  Pokud vezmeme v úvahu avizované zvýšení cen plynu na rok 2012, jedná se tedy o úsporu ještě větší. Aukce na zemní plyn se zúčastnily tři firmy.

Výběr nejvhodnější nabídky a použití elektronické aukce

Elektronická aukce je nastavena pro cenové hodnocení nabídek, po každém hodnocení je pak stanoveno pořadí uchazečů dle ceny. Nabídková cena se hodnotí za 1 rok plnění vždy bez DPH včetně daně z elektřiny. Vítězem je nabídka uchazeče, jenž nabídne nejnižší nabídkovou cenu. Pokud dva uchazeči nabídnou shodnou nejnižší nabídkovou cenu, bude hodnocena jako nejvhodnější nabídka toho uchazeče, který dříve (z časového hlediska) tuto cenu nabídl. S tímto uchazečem zadavatel uzavře smlouvu na předmět plnění veřejné zakázky. Pokud by nepůjde ani tímto způsobem nejvhodnější nabídku stanovit, rozhodne o vítězi zadávacího řízení transparentní losování za možné přítomnosti hodnocených uchazečů. Nabídková cena uchazeče je bez omezení, uchazeč je omezen ustanoveními zákona o mimořádně nízké nabídkové ceně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama