Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2010 11:45:23

Osobní stanovisko - Navrhovaný zákaz spolupráce ČSSD s KSČM

Osobní stanovisko - Navrhovaný zákaz spolupráce ČSSD s KSČM

Diskuzi vítám

Česká strana sociálně demokratická je stranou s hlubokou, více jak 131 let trvající demokratickou tradicí. Po celou tuto dobu stojí její činnost na třech základních pilířích: Svobodě, Solidaritě a Spravedlnosti. Vždy jsme hájili svobodu lidí, vždy jsme prosazovali solidaritu ve společnosti a vždy ctili principy spravedlnosti a rovnosti před zákonem.

 I pro mě osobně byly právě tyto zásadní a jasně definované principy tím hlavním impulsem, kvůli kterým jsem se stal členem sociální demokracie a proč jsem na příslušnost k této straně hrdý. 

 Naopak současná KSČM, strana nereformovaná a prosazující myšlenky komunistické ideologie, je pro mě nepřijatelná. Jsem přesvědčen, že to má být moderní sociální demokracie, která má hovořit k levicovému voliči, nabízet mu své programové priority a vizi budoucnosti naší země jako sociálně spravedlivé a moderní evropské společnosti.

 Neustálé spekulace o možné spolupráci mezi ČSSD a KSČM poškozují sociální demokracii. Hrozba návratem komunistů k moci je klackem v rukách našich politických soupeřů. A dokud ČSSD nedá zcela jasný a nezpochybnitelný signál, že spolupráce s komunisty je pro nás nepřijatelná, budou ho vůči nám používat.

 Proto jsem navrhl, aby ČSSD přijala nové usnesení, které spolupráci s komunisty vyloučí. Představitelé KSČM ústy svého předsedy hovoří například o vystoupení z NATO, což je zcela zásadní a nepřijatelný požadavek, se kterým žádný sociální demokrat nemůže souhlasit.

 Můj názor na nepřijatelnost spolupráce s komunisty je jednoznačný, dlouhodobý a prezentovaný zcela otevřeně jak v ČSSD, tak veřejně. Považuji za prospěšné, aby debata na toto téma v sociální demokracii zesílila a dospěla k jasnému řešení a rozhodnutí. Neboť jen to může vrátit sociální demokracii na cestu úspěchu a důvěryhodnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama