Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2010 12:36:24

Přijďte se podívat do brněnského podzemí!

Přijďte se podívat do brněnského podzemí!

Už tuto sobotu bude zpřístupněno.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

První etapa projektu Zpřístupnění brněnského podzemí, která zahrnuje Mincmistrovský sklep na Dominikánském náměstí a Labyrint pod Zelným trhem, je u konce. V sobotu       2. října 2010 bude za účasti primátora města Brna Romana Onderky slavnostně zpřístupněn Labyrint pod Zelným trhem. Celkové náklady na stavební část realizace projektu Zpřístupnění brněnského podzemí jsou 100,1 mil. Kč, přičemž z fondů Evropské unie obdrželo město Brno 62 mil. Kč. Provozovatelem nové turistické atrakce bude Brněnské kulturní centrum.

„Dlouho očekávána záležitost se konečně stává skutečností a jsem rád, že již tuto sobotu si bude moci brněnská veřejnost prohlédnout podzemí, které skrývá zcela nové prostory pro další využití. Otevřením podzemí město plní slib všem, kteří milují historii Brna nebo si chtějí projít jeho dávnou minulost. Rovněž velké rekonstrukce v centru města pomalu končí, neboť Moravské náměstí je již hotovo a Joštova ulice spěje do poslední fáze,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Přestože Labyrint pod Zelným trhem prošel prozatím první, tedy stavební etapou, nabízí se už nyní velmi atraktivní a ojedinělá podívaná do útrob podzemí. Provozovatel a správce brněnského podzemí – Brněnské kulturní centrum, příspěvková organizace – se rozhodl zpřístupnit labyrint před zahájením interiérových prací a jako slavnostní překvapení k ukončení letošní úspěšné turistické sezóny celé brněnské veřejnosti. Návštěvníci a milovníci brněnského podzemí tak budou mít zcela jedinečnou, historicky neopakovatelnou šanci prohlédnout si stavebně upravené a prozatím nevybavené podzemní prostory pod Zelným trhem.

Realizace stavební části brněnského podzemí byla zahájena v červnu 2009, v dubnu 2010 byla ukončena ucelená část Mincmistrovského sklepa a celé dílo bylo kompletně dokončeno v září 2010. Celkové náklady na stavební část realizace projektu Zpřístupnění brněnského podzemí jsou ve výši 100 141 258,83 Kč. Projekt je realizován ze sdružených prostředků Evropské unie a města Brna. Město Brno díky své úspěšnosti při získávání finančních prostředků z fondů Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod (oblast podpory 2.1 – rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch) získalo z tohoto operačního programu na uvedený projekt finanční prostředky v celkové výši 62 mil. Kč. Zbývající část je hrazena z rozpočtu města Brna.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama