Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2014 0:03:34

Primátor Brna obdrží v Poznani výjimečnou cenu

Primátor Brna obdrží v Poznani výjimečnou cenu

Výjimečné a prestižní ocenění obdrží primátor města Brna Roman Onderka při návštěvě partnerského města Poznaně v neděli 29. června 2014.

Jedná se o Stříbrnou pečeť města Poznaně za rozvoj a spolupráci mezi oběma partnerskými městy, kterou brněnskému primátorovi Romanu Onderkovi udělí primátor polské Poznaně Ryszard Grobelny. Vyznamenání bude předáno u příležitosti konání zvláštního zasedání Rady města Poznaně.

Poznaň je hlavní město jednoho z nejvyspělejších polských regionů, Velkopolska. Původní smlouva o partnerství s Brnem byla podepsána 16. 9. 1966 zejména s ohledem na spolupráci v oblasti kultury a  turismu a v roce 1989 obě města prodloužila a rozšířila partnerství také v oblasti ekonomické a hospodářské. V nových politických a ekonomických podmínkách pak obě města dosavadní spolupráci vyhodnotila jako smysluplnou a intenzivně v ní pokračují dodnes. Vznikla partnerství mezi různými městskými institucemi, školami a probíhá výměna zkušeností např. v oblasti městské dopravy.



„Partnerství mezi našimi městy je výjimečné, dlouhé a velmi úspěšné. Nemohlo by však fungovat bez osob a institucí v Brně i v Poznani, které jsou v této oblasti aktivní a neustále vytvářejí nové projekty. Právě tito lidé si zaslouží mé největší uznání,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka v osobním dopise svému polskému protějšku.


Některé aktivity v roce 2014

·         Dny polské kultury v Brně

·         účast Knihovny Jiřího Mahena v Brně na veletrhu Knihy pro děti a mládež      v Poznani

·         prezentace města Poznaň na veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR 2014



Zdoj: MMB

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama