Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2012 15:32:16

Primátor Roman Onderka podpořil projekty

Primátor Roman Onderka podpořil projekty

určené pro zařazení do Akčního plánu sociálních služeb v Jihomoravském kraji

Primátor Roman Onderka schválil návrh projektových záměrů města Brna na zařazení do Akčního plánu sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2013. Na tomto plánu a jeho tvorbě bude Brno spolupracovat na základě žádosti s Jihomoravským krajem. Akční plán bude obsahovat rozvojové záměry poskytovatelů sociálních služeb v rámci všech 21 obcí s rozšířenou působností v kraji.

„Brno předložilo Jihomoravskému kraji pro zařazení do Akčního plánu pro rok 2013 šest záměrů na rozšíření stávajících sociálních služeb, jeden záměr nové sociální služby a šest popisů specifických sociálních potřeb specifických cílových skupin, které nejsou v Jihomoravském kraji uspokojivě řešeny skrze sociální služby a které často přesahují do více regionů a obcí,“ popsal projekty primátor Brna Roman Onderka.

U záměrů na rozšíření stávajících sociálních služeb nevyžaduje Jihomoravský kraj finanční spoluúčast města Brna. Novou sociální službou, kterou Brno potřebuje a bude ji i finančně podporovat je služba poskytovatele Apla-JM o.s. – sociální služba raná péče.

„Spoluúčast v tomto případě představuje 10 procent, tedy částku 20 tisíc korun, kterou vyřešíme v rámci stávajícího objemu financí určeného na sociální služby poskytované neziskovými organizacemi v Brně. Díky této finanční spoluúčasti bude organizaci Apla umožněna finanční podpora ze strany Jihomoravského kraje a dojde tak k rozšíření kapacit této potřebné služby na území města Brna,“ upozornil primátor Brna Roman Onderka.

Projektové záměry pro zařazení do Akčního plánu sociálních služeb v JMK pro rok 2013:

  1. Armáda spásy – rozšíření služby – noclehárna.
  2. Apla-JM – vznik nové služby raná péče
  3. Centrum pro rodinu a sociální péči – rozšíření služeb Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a pro seniory a zdravotně postižené.
  4. Dotyk 2 – rozšíření služby raná péče a sociální rehabilitace
  5. Slezská Diakonie – Poradna Dorea – rozšíření služby raná péče.

Podklady pro doložení potřebnosti sociálních služeb pro specifické cílové skupiny:

  1. Dotyk 2 – problematika služby rané péče (děti s poruchami artistického spektra) a problematika služby sociální rehabilitace pro lidí s psychotickými poruchami.
  2. Klub Celiakie – problematika chybějící služby a poradenství
  3. Práh – problematika chybějící služby domova se zvláštním režimem
  4. Slezská Diakonie – problematika převisu poptávky nad nabídkou služby raná péče

Spondej – problematika služby krizové pomoci pro osoby v krizi

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama