Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2012 19:02:04

Primátor Roman Onderka podpořil projekty určené pro zařazení do Akčního plánu so

Primátor Roman Onderka podpořil projekty určené pro zařazení do Akčního plánu so

Primátor Roman Onderka schválil návrh projektových záměrů města Brna na zařazení do Akčního plánu sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2013.

Na tomto plánu a jeho tvorbě bude Brno spolupracovat na základě žádosti s Jihomoravským krajem. Akční plán bude obsahovat rozvojové záměry poskytovatelů sociálních služeb v rámci všech 21 obcí s rozšířenou působností v kraji.

„Brno předložilo Jihomoravskému kraji pro zařazení do Akčního plánu pro rok 2013 šest záměrů na rozšíření stávajících sociálních služeb, jeden záměr nové sociální služby a šest popisů specifických sociálních potřeb specifických cílových skupin, které nejsou v Jihomoravském kraji uspokojivě řešeny skrze sociální služby a které často přesahují do více regionů a obcí,“ popsal projekty primátor Brna Roman Onderka.

U záměrů na rozšíření stávajících sociálních služeb nevyžaduje Jihomoravský kraj finanční spoluúčast města Brna. Novou sociální službou, kterou Brno potřebuje a bude ji i finančně podporovat je služba poskytovatele Apla-JM o.s. – sociální služba raná péče.

„Spoluúčast v tomto případě představuje 10 procent, tedy částku 20 tisíc korun, kterou vyřešíme v rámci stávajícího objemu financí určeného na sociální služby poskytované neziskovými organizacemi v Brně. Díky této finanční spoluúčasti bude organizaci Apla umožněna finanční podpora ze strany Jihomoravského kraje a dojde tak k rozšíření kapacit této potřebné služby na území města Brna,“ upozornil primátor Brna Roman Onderka.

Projektové záměry pro zařazení do Akčního plánu sociálních služeb v JMK pro rok 2013:

  1. Armáda spásy – rozšíření služby – noclehárna.
  2. Apla-JM – vznik nové služby raná péče
  3. Centrum pro rodinu a sociální péči – rozšíření služeb Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a pro seniory a zdravotně postižené.
  4. Dotyk 2 – rozšíření služby raná péče a sociální rehabilitace
  5. Slezská Diakonie – Poradna Dorea – rozšíření služby raná péče.

Podklady pro doložení potřebnosti sociálních služeb pro specifické cílové skupiny:

  1. Dotyk 2 – problematika služby rané péče (děti s poruchami artistického spektra) a problematika služby sociální rehabilitace pro lidí s psychotickými poruchami.
  2. Klub Celiakie – problematika chybějící služby a poradenství
  3. Práh – problematika chybějící služby domova se zvláštním režimem
  4. Slezská Diakonie – problematika převisu poptávky nad nabídkou služby raná péče
  5. Spondej – problematika služby krizové pomoci pro osoby v krizi
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama