Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2012 22:02:00

Primátor Roman Onderka zahájí Mezinárodní festival Janáček Brno 2012

Primátor Roman Onderka zahájí Mezinárodní festival Janáček Brno 2012

Primátor města Brna Roman Onderka zahájí v pátek 16. listopadu Mezinárodní festival Janáček Brno 2012.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ten letos nabídne návštěvníkům nebývale bohatý program. Kromě velkých operních inscenací v podání předních evropských operních souborů se mohou těšit i na dopolední matiné, výstavy a komorní koncerty.

Podtitul letošního ročníku Genius Loci si klade za cíl poukázat na hudební odkaz Leoše Janáčka a vedle Janáčkovy tvorby představit také díla dalších významných skladatelů, jejichž život a dílo je spojeno s Brnem.

„Janáčkův festival do Brna patří, kde jinde by takový festival měl být, když ne ve městě, kde tvořil a žil Leoš Janáček. Jeho stoupající tendence a výběr Janáčkových děl ukazuje na to, jaký byl Janáček hudební velikán,“ upozornil primátor města Brna Roman Onderka.

Mezinárodní festival Janáček Brno je výjimečný projekt, který uvádí světově uznávaného skladatele zpět do místa, kde strávil většinu života a vytvořil podstatnou část svého uměleckého díla. Váží si Janáčkova díla a má za cíl nenásilně podnítit cestovní ruch v místě, kde známý skladatel tvořil.

„Když se v roce 2008 festival uskutečnil premiérově, vytkli jsme si spolu s organizátory za cíl vytvořit novou tradici, která by se svým charakterem podobala například Mozartovovu Salzburku nebo Wagnerovu Bayreuthu. A to se podle mého názoru zdařilo, protože v současnosti už patří Janáček Brno mezi světově etablované hudební akce špičkové úrovně,“ dodal primátor Brna Roman Onderka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama