Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 9:44:38

Primátor Roman Onderka zahájí Mezinárodní strojírenský veletrh

Primátor Roman Onderka zahájí Mezinárodní strojírenský veletrh

Brno – Primátor Roman Onderka uvítá na dnešním zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu řadu významných osobností.

Předsedu vlády České republiky Jiřího Rusnoka, místopředsedu Senátu Přemysla Sobotku, ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialu, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Dalibora Štyse, ministra životního prostředí Tomáše Jana Podivínského, ministry ze zahraničí a diplomaty přivítá dnes večer primátor Brna Roman Onderka v Brně při zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu 2013.

Hlavní náplní tohoto veletrhu jsou tradičně obráběcí a tvářecí stroje, nicméně tématem aktuálního ročníku je automatizace a veškerá technika s ní související. Tomuto tématu se také věnuje odborný doprovodný program a v tomto oboru bude udělena prestižní Zlatá medaile.

„Strojírenský veletrh je tradičně nejvýznamnější akcí Veletrhů Brno a zároveň největším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě. Proto si této události náležitě považujeme a děláme maximum pro její úspěšný průběh,“ upozorňuje primátor Brna Roman Onderka.

Letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu překvapí premiérou unikátního zařízení firmy Šmeral na přeměnu komunálního odpadu či biomasy na využitelný olej. V oboru automatizace zaujmou noví průmysloví roboti, kteří naživo předvedou své funkce. V pavilonu Z najdeme celý robotický park. Jeden z robotů má dokonce formu „FlexBeer“ výčepu a umí natočit pivo se správnou pěnou. Zajímavý bude tisk modelů 3D tiskárnou.

„Novinek na veletrhu je připraveno skutečně mnoho. Kromě toho i Brno v těchto dnech tak trochu mění svůj obvyklý životní rytmus a žije strojírenským veletrhem. Výstavní areál navštíví přes 80 tisíc zájemců o vystavené exponáty, a to ze sféry průmyslu, obchodu i z vysokoškolského světa technických směrů. Brno se zaplní tisíci návštěvníků včetně zahraničních a jejich přítomnost příznivě zaznamenává ubytovací sektor, kulturní instituce a další poskytovatelé služeb. A to vše Brnu prospívá,“ připomněl v souvislosti s Mezinárodním strojírenským veletrhem primátor Brna Roman Onderka.

Stejně jako v minulých letech, i letos se přibližně třetina z 1500 vystavovatelů přihlásila ze zahraničí, především pak z Německa, Slovenska, Turecka a Itálie. Turecko jako partnerská země ročníku bude zastoupeno přibližně padesáti firmami, což otevírá řadu příležitostí k navázání kontaktů na tomto dynamicky se rozvíjejícím trhu. 

Řada zemí se opět prezentuje oficiálním stánkem. Kolektivní expozici organizuje Moskevská oblast – zastoupeno bude 10 společností. Doprovodnou akcí bude Den Moskvy (9. 10.). K zemím, které se prezentují oficiální expozicí, se po delší době opět připojila také Velká Británie. Její stánek připravuje Asociace strojírenského průmyslu a UK Trade & Investment. Tradiční kolektivní expozice chystá německá spolková země Bavorsko a Spolkové ministerstvo vzdělávání a výzkumu, z dalších zemí pak Slovensko, Rusko, Čína, Francie, Švýcarsko a Rakousko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama