Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2011 19:37:45

Tajemné podzemí a další tváře Brna nabídne veletrh Regiontour

Tajemné podzemí a další tváře Brna nabídne veletrh Regiontour

Až se v pátek 14. ledna otevře expozice statutárního města Brna na mezinárodním veletrhu Regiontour, bude to další z celé řady kroků, kterými Brno potvrzuje svou jedinečnost na turistické mapě České republiky.

Brněnský stánek, který je již tradiční součástí jednoho z největších veletrhů turistických možností bude otevřen v pavilonu P a hlavním motivem tohoto roku bude chystané zpřístupnění podzemního labyrintu pod Zelným trhem v dubnu tohoto roku.

Na celé řadě obrazů a dalších vizualizacích naleznou návštěvníci stánku dosud nejúplnější dokumentaci k rozsáhlému systému podzemních chodeb, který budou jíž za několik měsíců osobně navštívit. Téma labyrintu pak nově také doplní znalostní kvízy o Brnu a slavném brněnském automotodromu.  Brno pak na stánku doplňují i informace o některých jeho partnerských městech, jako je Vídeň, St. Pölten, Stuttgart, Lipsko, Pozňan, Kaunas, Utrecht, Rennes a Leeds.

Magistrát města Brna si velice dobře uvědomuje význam cestovního ruchu pro naše město a jeho hospodářskou prosperitu. Vzhledem k současné hospodářské krizi se, kromě stále se zvyšujícího počtu zahraničních turistů, roste množství občanů České republiky, kteří tráví svou dovolenou v tuzemsku. Tomuto trendu chce jít Brno naproti a nabízet nejenom další a další turistické zajímavosti, ale také zvyšovat komfort stávajících služeb a ubytování. Kromě zpřístupněného podzemí tak Brno nově nabízí také dokončenou a zrekonstruovanou hvězdárnu (Přírodovědné exploratorium), do druhé sezóny vstupující expozici Beringie v brněnské zoo či významně vylepšený turistický minibus.

Je toho mnoho, co Brno svým návštěvníkům, domácím či zahraničním, nabízí. Stále expozice, celou řadu historických památek, do jejichž rekonstrukce město každoročně investuje desítky milionů korun, doplňují mimořádné akce mezinárodního významu. Mezi nejdůležitější z nich pak určitě patří největší evropský divadelní festival Divadelní svět Brno, BMUE - tradiční festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří a Grand Prix silničních motocyklů.

Pro všechny tyto, a mnohé další akce a jejich návštěvníky, je třeba vytvořit podmínky. Turisté vyžadují pohodlí, bezpečnost a kvalitu. Tomu se snaží jít Brno více než naproti. Stejně tak pohodlí dopravy, jako je například udržení pravidelné letecké linky mezi Prahou a Brnem a další letecké spojení do Brna podporují krátkodobé turistické pobyty.  Moderní cestovní ruch jsou individuální i hromadné služby na nejvyšší úrovni, protože jedině tak má Brno šanci uspět v mimořádné konkurenci měst celé Evropy.

Pevně věřím, že v uplynulých letech jsme ušli velký kus cesty a zvyšující se počty turistů, kteří v Brně tráví čas, to potvrzuje. Nicméně tato cesta nemá konec, má pouze jednotlivé body, kterých musíme dosáhnout a posunout se kupředu. Jsem velice rád, že se to Brnu daří.

Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama