Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2012 8:30:00

Ulice Pionýrská je hotová, nový asfalt sníží hluk

Ulice Pionýrská je hotová, nový asfalt sníží hluk

Město Brno dokončuje rekonstrukci jedné z centrálních tepen a to ulice Pionýrské, která stála městský rozpočet celkem 117,3 mil. Kč.

Oficiální otevření komunikace se uskuteční v pondělí 1. října 2012. Rekonstrukce trvala patnáct měsíců a začala v červenci loňského roku. Dopravní komplikace tak pro brněnské řidiče končí.

„Po více jak roce otevíráme nově opravenou ulici Pionýrskou, která v minulých měsících komplikovala dopravní situaci brněnským řidičům. Je zde použita nová technologie výroby asfaltu, který by měl přinést snížení hluku. V současné době připravujeme pro rekonstrukci ulici Milady Horákovou, která se bude opravovat v úseku od Koliště po ulici Durďákovou,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Základní informace k rekonstrukci

Předmětem investice byly rekonstrukce kanalizačních stok, kanalizačních přípojek, které byly prováděny částečně protlakem a částečně otevřeným výkopem. Součástí byla dále  rekonstrukce vodovodu. V rámci stavby došlo také k přeložkám veřejného osvětlení v délce 38 m včetně 2 stožárů, dále přeložky kabelů a přeložka trakčního vedení trolejbusů v délce 350 m. Obnova vozovky byla provedena v ploše 7 160 m2 se speciálním povrchem ze živičné směsi, navržené ČVUT Praha, která by měla snížit hlučnost dopravy.  Součástí stavby byla obnova zeleně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama