Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2010 15:42:15

V Brně vyroste třetí univerzitní kampus

V Brně vyroste třetí univerzitní kampus

Brno univerzitním městem

Ve středu 31. března 2010 v 16.00 hodin slavnostně převezme Mendelova univerzita v Brně do svého vlastnictví budovy Spořitelní akademie (dále jen SPAK) na třídě Generála Píky.

Historický areál univerzity, který je propojen lávkou přes Drobného ulici s Botanickou zahradou a arboretem, v jehož těsné blízkosti se budovy SPAK nacházejí, tak bude rozšířen o nové výukové, ubytovací a stravovací prostory pro své studenty. Tento krok vnímám jako položení základního kamene nového univerzitní kampus v Brně.

 V Brně studuje na šesti veřejných vysokých školách přes osmdesát tisíc vysokoškolských studentů.  A právě ti, dle mého,  tvoří dnes již nepostradatelnou součást života našeho města. Jsem přesvědčen, že vznik nového kampusu při Mendelově univerzitě vytvoří společně s kampusy Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického dostatečně silné zázemí univerzitního vzdělávání v Brně, které nejen že má více jak staletou tradici, ale patří bezpochyby k nejlepšímu v České republice.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama