Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2010 13:18:14

V Brně vznikne Jižní centrum

V Brně vznikne Jižní centrum

Plnohodnotné území sloužící občanům i návštěvníkům města.

Město Brno začíná realizovat projekt, jehož cílem je vytvořit tramvajové spojení pro vznikající Jižní centrum a zlepšit tramvajovou trasu do Komárova. Tato významná akce má název Tramvaj Plotní.

Rada města Brna 25. května 2010 schválila smlouvu se Sdružením pro Tramvaj Plotní zastoupeným firmou D.I.S., spol. s r. o., v objemu 263 104 627 korun na tzv. nultou etapu stavby Tramvaj Plotní.

Zhotovitel provede demolice více než třiceti objektů především v oblasti ulic Dornych a Plotní, aby tak připravil prostor pro vlastní realizaci tohoto projektu. V rámci této etapy bude také rekonstruovat kanalizaci v oblasti Komárovského nábřeží, konkrétně od vyústění do Ponávky, respektive napojení na stávající kanalizační sběrač (stoku „B“) po ulici Svatopetrskou. V rámci obnovy kanalizace bude v území zachována jednotná kanalizační soustava. Zhotovitel vybuduje veškeré související kanalizační objekty a propojí kanalizaci na budoucí retenční nádrž Jeneweinova.

 

„Tramvaj Plotní je jedním z projektů, které přispějí ke vzniku Jižního centra. Tuto novou městskou čtvrť připravují odborníci tak, aby byla plnohodnotným územím, které by sloužilo Brňanům i návštěvníků našeho města. Brno tak využívá skutečnosti, že u svého historického středu má desítky hektarů nezastavěných a nevyužitých ploch,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka. 

 

Projekt Tramvaj Plotní představuje soubor staveb v celkovém rozsahu finančních prostředků dvě miliardy korun. Zahrnuje kompletní rekonstrukci ulic Plotní a Dornych včetně oprav inženýrských sítí, přeložku tramvajové trati  z ulice Dornych na Plotní a v ulici Dornych vytvoření čtyřproudové komunikace. Předpokládaný termín realizace stavby je v letech 2010 až 2016.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama