Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2011 22:35:54

Ve vile Tugendhat probíhají dokončovací práce

Ve vile Tugendhat probíhají dokončovací práce

Ve středu 16. listopadu 2011 proběhl ve vile Tugendhat kontrolní den, kterého se spolu se zástupci památkových orgánů a Muzea města Brna zúčastnil primátor města Brna Roman Onderka.

Při této příležitosti se uskutečnilo slavnostní zatopení v historickém kotli Strobell a prohlídka postupu prací i obnovených venkovních prostor včetně rozsáhlé zahrady.

„Rekonstrukce vily se nezadržitelně blíží svému závěru, všechny dokončovací práce probíhají v souladu se stanoveným  harmonogramem. Slavnostní otevření vily se uskuteční 29. února, následně pak bude znovu zpřístupněna veřejnosti,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Stav rekonstrukce vily ke konci října 2011:

OBKLADY: V kuchyni a v koupelnách rodičů a dětí byly z větší části dokončeny bělninové obklady. Dále se realizují bělninové obklady v promítací místnosti a v koupelně v personálním traktu.

KOVOVÉ PRVKY: Všechna okna a dveře jsou zasklena a probíhá jejich zatmelování, restaurátoři aplikují finální nátěry. Na sloupech v exteriérech očišťují restaurátoři opláštění. Dále probíhají zámečnické práce. Bylo dokončeno restaurování jídelního výtahu, který je očištěn a plně funkční. Garážová vrata jsou zrestaurována a jsou připravena k finálnímu nátěru.

KÁMEN A DLAŽBY: Restaurátoři osazují travertinové stupně na schodišti zahradní terasy. Na schodišti u personálního traktu provádějí terazzové mazaniny. Na horní terase jsou pokládány zrestaurované velkoformátové terazzové dlaždice z 80. let. Na technické terase při ulici Černopolní byla zahájena pokládka betonové dlažby. Na ulici Černopolní také již začala pokládka chodníkové dlažby.

DALŠÍ PRÁCE: Zídka pod uličním oplocením je sanována a její povrch je připraven k finálnímu nátěru. Zároveň probíhá sanace a repase betonové zdi na severozápadní hranici pozemku. V ložnicovém patře zahájili restaurátoři práce na povrchových úpravách dřevěných dveřních zárubní. V ložnicovém patře bylo také položeno přírodní linoleum, vyrobené podle původních receptur firmy Deutsche Linoleum Werke v Německu. V současnosti pokračuje pokládka linolea v hlavním obytném prostoru. Ve všech podlažích probíhá kompletace elektro (vypínače a zásuvky). V kotelně byly dokončeny rozvody ústředního topení a rozvodu vody. V domě byla osazena otopná tělesa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama