Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 11:46:31

Vláda vědomě akceptuje nekoncepčnost ministerstva dopravy ve věci Českých drah

Vláda vědomě akceptuje nekoncepčnost ministerstva dopravy ve věci Českých drah

Je pro mne zklamáním, že vláda premiéra Petra Nečase akceptuje nekoncepčnost práce Ministerstva dopravy a to zvláště v tak citlivých oblastech, jako je výkon

kontrolní činnosti u jedné z největších akciových společností vlastněných našim státem. Jak jinak si vysvětlit, že Zpráva o činnosti řídícího výboru akciové společnosti České dráhy je vládě předkládána v rozporu zákonem 77/2002 Sb., a to jak za II. i III. čtvrtletí roku 2010 současně. Tento zákon totiž jednoznačně ukládá povinnost předkládat tyto zprávy za každý kvartál samostatně a nikoli, jako je tomu nyní, současně.

Domnívám se, že právě nyní je nezbytně nutné věnovat společnostem vlastněných státem mimořádnou pozornost a to nejen jejich hospodářským výsledkům, ale i s ohledem na jejich roli významného zaměstnavatele a  poskytovatele služeb ve veřejném zájmu.

ČSSD dlouhodobě upozorňuje na nutnost dořešit jak organizační, tak i ekonomickou strukturu akciové společnosti České dráhy a subjektů, jejichž činnost navazuje na působnost Českých drah, a.s.

Bc. Roman Onderka, MBA, stínový ministr dopravy ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama