Bc. Zuzana Kailová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2017 11:27:45

Otcovská poporodní péče je tady

Otcovská poporodní péče je tady

Ve Sněmovně jsme ve třetím čtení schválili novelu zákona o nemocenském pojištění, kterou zavádíme dlouho očekávanou otcovskou poporodní péči.

Tatínkové budou mít nárok do šesti týdnů od narození dítěte na týden nemocenské. Dávka bude stejná jako pro matku pobírající peněžitou pomoc v mateřství, a to ve výši 70 % denního vyměřovacího základu.

Je to skvělá zpráva pro všechny mladé rodiny. Jak dnes v rozpravě prozradila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, už teď se chodí nastávající rodiče ptát na úřady práce na podmínky otcovské poporodní péče. Dá se předpokládat, že o ni bude velký zájem. Chceme podpořit otce v jejich aktivním zapojení se do rané péče o dítě.

Jde o další z prorodinných opatření, které prosadila sociální demokracie, ať již jde například o porodné, opakované zvýšení daňových slev pro pracující rodiny s dětmi, či zavedení dětských skupin. Připravovaná koncepce rodinné politiky počítá s dalšími novinkami. Není nic důležitějšího pro budoucnost tohoto státu, než rodina s dětmi. Chceme motivovat páry k plození dětí, víme, že populace stárne a je potřeba nastavit zásadní opatření. Pro mnoho párů a rodin je i finanční motivace důležitá, neboť při plánování dětí zvažují také tuto stránku věci a stát jim musí jít naproti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama