Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2010 20:19:59

Jménem zákona, zaplať! Slovo je autorské dílo.

Jménem zákona, zaplať! Slovo je autorské dílo.

16.2.2010 - glosa České pirátské strany

Ve zkratce: Společnost Bauhaus musí zaplatit odškodné panu Svěrákovi za to, že použila čast jeho textu v reklamě. Firma porušila Svěrákova autorská práva textem upeč...třeba zeď, který se v textu ale neobjevuje a jenom připomíná upeč třeba chleba, postav třeba zeď. Jsme zvědavi, zda se nyní ozvou i další autoři, kteří by chtěli zaplatit například za text Já chci žít nonstop za použití slov já chci. Třeba Já chci hypotéku, nebo Já chci žít zdravě.

Pravděpodobně každému soudnému člověku takové chování přijde absurdní. Autorské právo, patenty a paragrafy o duševním vlastnictví brzdí svobodnou tvorbu a omezují svobodné myšlení. Veříme, že příslušné právní normy budou dříve či později patřičně narovnány. Nic není neměnné.

K tomuto názoru nás přiměl tento článek a rozhodnutí soudu: http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=660801

Takhle vypadá pečený svěrák...

A takhle vypadá vypečený Svěrák...


Mediální odbor ČPS

  • Jan Podhajský, jan.podhajsky(zav)ceskapiratskastrana.cz
  • Martin Brož, martin.broz(zav)ceskapiratskastrana.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama