Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2018 13:52:00

Piráti prosazují veřejné videozáznamy ze zastupitelstev

Piráti prosazují veřejné videozáznamy ze zastupitelstev

Pirátští zastupitelé v čele s předsedkyní klubu Magdalénou Daňkovou na zasedání zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1 předložili návrh usnesení, které umožní pořízení systému pro audiovizuální přenos a záznam každého zasedání zastupitelstva.

To by znamenalo zásadní změnu současné praxe, kdy kromě dostupného textového záznamu je k dispozici i zvukový záznam, ale pouze na vyžádání.

„Vzhledem k faktu, že audiovizuální přenosy jednání zastupitelstev jsou již dnes běžným standardem informování občanů. Předpokládáme, že návrh projde hladce. Přítomnost občanů na zastupitelstvu je sice samozřejmostí ze zákona, ale časy zasedání nemusí být vždy pro všechny vyhovující.“ uvedla Magdaléna Daňková.

Tímto způsobem Piráti prosazují zavedení větší transparentnosti ve fungování městského obvodu Plzeň 1.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama