Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2018 20:27:00

Piráti usilují o mimořádnou schůzi Sněmovny mezi svátky k platům politiků

Piráti usilují o mimořádnou schůzi Sněmovny mezi svátky k platům politiků

Poté, co díky vytrvalé snaze Pirátů Sněmovna schválila vládní návrh zpomalující růst platů, narazil zákon v hospodářském výboru Senátu ČR.

 V případě, že jej Senát při hlasování příští týden neschválí, plánují Piráti svolat mimořádnou schůzi Sněmovny mezi svátky. Pokud by k projednání nedošlo před koncem roku 2018 platy by se politikům automaticky zvýšily o 20 procent, s čímž pirátští poslanci nesouhlasí.

„Apeluji na senátory, aby se starali o dobré jméno své instituce a podpořili návrh zákona, který brání nárůstu platu politiků o 20 %. Náš poslanecký klub je připraven sejít se v této věci klidně mezi svátky, ale velmi rádi bychom se této nedůstojné taškařici vyhnuli,” zdůraznil pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.

„Pokud by Sněmovna mezi svátky zdržovací taktiku Senátu zvrátila a na mimořádné schůzi Senát přehlasovala, v což doufám, pan prezident Zeman by stihl návrh podepsat a ten by platil k novému roku. Tím by se automatickému skokovému nárůstu platů politiků o cca 20 000 korun zamezilo. Dostal jsem ujištění, že důležité zákony pan prezident Zeman podepisuje bez otálení klidně mezi svátky,“ dodal předseda strany Ivan Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama