Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2010 18:39:11

První policista podpořil lékařské konopí. ČPS plně souhlasí

První policista podpořil lékařské konopí. ČPS plně souhlasí

Brno, 28.1.2010 - stanovisko České pirátské strany

Česká pirátská strana již dříve otevřeně podpořila projekt Konopí je lék (http://www.konopijelek.cz), který má na Facebooku téměř 11 tisíc fanoušků a zabývá se využitím konopí v lékařské praxi.

Jsme tedy rádi, když se nyní ke snahám tohoto projektu připojil i člověk, který se bojem proti drogám zabývá profesionálně, tedy policista. Zde je jeho stanovisko, se kterým se ztotožňujeme:

Otevřený dopis prvního policisty ze dne 27. ledna 2010

Vážené poslankyně, vážení poslanci,

již deset let dohlížím jako strážník na dodržování zákona a kromě jiného bojuji proti drogám jak prevencí, tak represí. Na tom nehodlám nic měnit. V žádném případě nepodporuji zneužívání drog.

Veškeré informace týkající se konopí (setého, indického i tzv. technického) shromažduji, studuji a připravuji o nich besedy pro mládež.

O léčivých účincích konopí nemám sebemenších pochyb. Vždyť je tato léčivá bylina v lékařství používána více jak 5000 let. Přijde mi krajně nemorální kriminalizovat vážně nemocné lidi. Konopí prokazatelně pomáhá onkologickým pacientům, diabetikům, při Alzheimerově chorobě, Parkinsonově chorobě a psychiatrickým pacientům. Ve 14 státech USA, Kanadě, Nizozemí, Izraeli a v dalších zemích je již konopí dekriminalizováno k léčbě těchto i jiných nemocí. Česká republika prostřednictvím Prof. Dr. J. Kabelíka v 50. letech přispěla nemalou měrou k výzkumu konopí (zejména antibakteriální účinky). Osobně jsem mluvil s několika pacienty, kterým konopí pomáhá. Jsou to většinou slušní, starší lidé, žádní feťáci.

Současná proti-konopná politika nahrává převážně osobám, kteří si z drog udělali výnosný obchod. Výrobci a prodejci drog jsou jedni z největších zastánců prohibice konopí. Samozřejmě, vždyť dekriminalizace konopí pro léčebné účely by snížila jeho cenu na černém trhu.

Vy máte mandát svých voličů a moc pomoci vážně nemocným lidem, aby nebyli nuceni volit mezi smrtí a porušováním zákona.

Věřím, že zvítězí zdravý rozum.

S pozdravem.

Jiří Stuna, vrchní strážník MP Skuteč

Na Větrníku 1207

537 05 Chrudim

 

Odkazy:

Originál dopisu - http://www.generalni-stavka.info/main.php?article=45

Tisková zpráva ČPS z 9.9.2009 - www.ceskapiratskastrana.cz/pages/posts/tiskova-zprava-cps-ze-dne-9.9.2009109.php


Kontakty:

Mediální odbor ČPS

  • Jan Podhajský, jan.podhajsky(zav)ceskapiratskastrana.cz
  • Jaroslav Kučera, jaroslav.kucera(zav)ceskapiratskastrana.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama