Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2010 11:40:42

Referendum ústeckých Pirátů

Referendum ústeckých Pirátů

Ústí nad Labem - 29.9.2010 - tisková zpráva České pirátské strany

Pirátská strana v Ústí nad Labem vyhlašuje na dny 1. a 2. října 2010 komunální referendum s otázkou:Chcete vědět Vše o hospodaření Vašeho města?" . Ústečané budou mít možnost hlasovat v Pirátských volebních místnostech, nebo prostřednictvím Pirátských mobilních automobilových týmů v pátek 1.10. od 14:00 do 22:00 a v sobotu 2.10. od 9:00 do 14:00. Veřejné sčítání hlasů se odehraje v neděli 3.10. od 17:00 v prostorách ústecké katolické fary.

Proč Piráti lokální referendum pořádají? „Podpora přímé demokracie je jednou z nejdůležitějších pirátských myšlenek a zároveň bodů našeho programu. Přímou demokracii chtějí Piráti zavést pomocí lokálních referend k rozhodnutí magistrátu, která budou vypisována v takovém případě, kdy dorazí petice s podpisy tisíce a více občanů města s nesouhlasným postojem ke konkrétnímu rozhodnutí magistrátu. Domníváme se, že by tato systémová změna přinutila (nejen)komunální politiky více přemýšlet, co si o jejich konání myslí občané." vysvětluje kapitán (předseda místního sdružení) ústeckých Pirátů Míra Brož.

Otázku pirátského referenda nehledali Piráti dlouho. Také souvisí s jejich programem, kterým je transparence v hospodaření s veřejnými penězi. Jak si takové transparentní hospodaření s veřejnými penězi ústečtí Piráti představují, vysvětluje jejich kormidelník (místopředseda místního sdružení) Hynek Tippelt: „Chceme, aby město Ústí nad Labem a jeho příspěvkové organizace měly otevřený bankovní účet, všechny smlouvy, které město uzavře, byly povinně vyvěšovány na internetu a změnil se systém zadávání městských veřejných zakázek. Tak jsme se rozhodli Ústečáků zeptat, zda by se jim to také líbilo."

V pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 9:00 do 14:00 budou v Ústí otevřeny Pirátské volební místnosti a městem budou křižovat Pirátské mobilní týmy. Piráti doufají v co největší počet voličů. Jedna z místností bude otevřena i v prostorách fary Československé církve husitské v Horově ulici. „Občané by měli mít větší možnost mluvit do věcí, které se jich týkají a politici by měli být pod dohledem, jak hospodaří s našimi penězi. Proto podporuji Piráty" komentuje to ústecká husitská farářka Michaela Kajlíková, která se nedávno stala místopředsedkyní Pirátské strany v Ústeckém kraji.

Hlasování bude probíhat prostřednictvím vhození vyplněného volebního lístku do volební urny. Volební urny budou ve volebních místnostech a u mobilních týmů.

Přepočítání hlasů proběhne v neděli 3.10. od 17:00 v prostorách ústecké katolické fary. Přepočítání proběhne veřejně je na ně zvána veřejnost i média. Výsledky budou zveřejněny pomocí webu http://www.ustivolipiraty.cz a prostřednictvím tiskové zprávy.

Všechny informace o Pirátském referendu, včetně jízdního řádu Pirátských mobilních týmů a rozpisu volebních místností najdete na adrese: ustivolipiraty.wordpress.com/2010/09/27/piratske-referendum-1-a-2-rijna/

Kandidátku ústeckých Pirátů pro komunální volby najdete zde:ustivolipiraty.wordpress.com/lide/kandidati-do-komunalek/

Česká pirátská strana je jedinou stranou v České republice, která zveřejňuje své kompletní finanční toky. Transparentní pirátský účet najdete zde: www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi

Všechny informace o ústeckých Pirátech najdete na: http://www.ustivolipiraty.cz

Kontakty:

  • Miroslav Brož, 773 338 762, miroslav (tečka) broz (zavináč) ceskapiratskastrana (tečka) cz

Za mediální odbor:

  • Jaroslav Kučera, 737 987 115, jaroslav (tečka) kucera (zavináč) ceskapiratskastrana (tečka) cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama