Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2010 20:34:51

Založení zastřešující organizace pirátských stran v Bruselu

Založení zastřešující organizace pirátských stran v Bruselu

Praha - 13. 4. 2010 - tisková zpráva České pirátské strany

Ve dnech 16.4.-18.4. proběhne v Bruselu konference zástupců pirátských stran a organizací, na které bude formálně založena Pirate Parties International (PPI). Založení PPI bude pro hnutí historickou událostí a bude znamenat větší propojení stran a organizací v jednotlivých zemích. Přechod z lokální na globální kooperační strukturu je zcela přirozený, protože nové technologie a lidská práva neznají hranic.
Konference je pro nás velkou příležitostí k posílení vazeb mezi existujícími pirátskými stranami a založení mezinárodní organizace pomůže v koordinaci aktivit jednotlivých pirátských stran," řekl Christian Engström, švédský pirátský poslanec Evropského parlamentu. Mezinárodní spolupráce je nezbytná pro šíření pirátských myšlenek. Zastřešující organizace jako PPI bude hrát velkou roli v boji za reformu copyrightu, v boji proti všudypřítomnému sledování a posílí nastolování pirátské agendy obecně."

Myšlenka zastřešující organizace se zrodila v roce 2009, kdy zástupci z pěti zemí založili coreteam" se záměrem koordinovat pirátské hnutí a položení základů budoucí mezinárodní organizace. V dubnu 2010 již existuje 40 pirátských stran po celém světě.

Předběžně máme potvrzeno, že konference se včetně ČPS zúčastní delegáti 20 zemí: Belgie, Brazílie, Bulharsko, Dánsko, Finsko, Francie, Itálie, Lucembursko, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie.

Rádi bychom vás pozvali na tiskovou konferenci, která proběhne v Bruselu v místě konference v neděli či umožnili rozhovory s našimi delegáty. Za ČPS se budou jako delegáti účastnit: předseda ČPS a volební leader PhDr. Ivan Bartoš, Mikuláš Ferjenčík (4. místopředseda ČPS).

22.4. také plánujeme tiskovou konferenci v Praze, kde podrobně představíme PPI a oficiálně uvedeme náš volební program. O místě konání tiskové konference vás budeme informovat v co nejbližší době.

Pro další informace se prosím ozvěte kontaktům mediálního odboru ČPS, které jsou níže v textu.


Program konference PPI v Bruselu:
16.4.
Exkurze po institucích EU, neformální program

17.4.
9.00 - 13.00 - Registrace delegátů, projednávání stanov, hlasování o stanovách
13.00 - 14.00 - přestávka na oběd
14.00 - 18.00 - projednávání Deklarace zásad, hlasování o deklaraci

18.4.
9.00 - 13.00 - představení kandidátů do předsednictva PPI, volba předsednictva
13.00 - 14.00 - přestávka na oběd
14.00 - 16.00 - tisková konference

Adresa místa konání konference PPI:
Rue des Ailes 3
1030 Brussels
Belgium

Za mediální odbor ČPS:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama