ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2018 21:15:00

Na bezplatné očkování psů dorazily dvě desítky bezdomovců

Na bezplatné očkování psů dorazily dvě desítky bezdomovců

Další již páté bezplatné očkování psů lidí bez přístřeší se uskutečnilo v zařízení Centra sociálních služeb Praha v pražské Michli. Nechat si očkovat proti vzteklině, psince a psoriáze své čtyřnohé miláčky přišly téměř dvě desítky zájemců.

 „O akci byl opět zájem. Zároveň byli očkovaní psi označeni čipy, s jejichž pomocí mohou být identifikováni v případě zaběhnutí či odchytu a případně vráceni majitelům. Těší nás, že si majitelé psů uvědomují, že vyšetření a očkování přispívá nejen k ochraně samotných psů, ale i Pražanů, kteří se s nimi dostanou do styku,“ vysvětlil radní pro sociální oblast Daniel Hodek s tím, že během pěti bezplatných akcí bylo dosud naočkováno přes 110 psů.

Kromě očkování měli majitelé čtyřnohých miláčků příležitost konzultovat zdravotní stav a péči svých psů. „Na akci jsme s předstihem upozorňovali pomocí letáčků, které mezi klienty distribuovali terénní pracovníci. Zároveň jsme je oslovovali i prostřednictvím dalších poskytovatelů sociálních služeb, kteří zajišťují pomoc lidem bez přístřeší,“ doplnila zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

Vzhledem k tomu, že tento preventivní program stále vzbuzuje mezi lidmi bez přístřeší velký zájem, chce v něm podle Tomešové Centrum sociálních služeb Praha dále pokračovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama