Daniel Reisiegel

  • Hlavní město Praha
  • Kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2009 16:27:57

Správná řešení jsou bez dluhů

Správná řešení jsou bez dluhů

Dluhy, které nám sociální demokraté v době extrémního růstu připravili, způsobily extrémní nárůst deficitu v době krize.

<span class="Apple-style-span" style="font-family: Verdana; font-size: 14px; ">Díky populistickým návrhům by naše země v&nbsp;blízkých letech následovala Lotyšsko a Maďarsko - tedy krach státních financí v&nbsp;míře, kterou již stát bez cizí pomoci nezvládne.</span><p>Více než tři čtvrtiny rozpočtu jsou vynakládány na výdaje určené zákony, které vláda není schopna sama o sobě snížit. Jedná se zejména o výdaje sociální - výdaje, které jsou nejen často poskytovány plošně bez ohledu na potřebnost, ale jsou i často občany zneužívané - předmětné zákony potřebují změny vedoucí jak k&nbsp;větší adresnosti směrem k&nbsp;potřebným tak zajišťující větší kontrolu oprávněnosti přijatých dávek.</p><p>Přestože státní finance musí být utráceny hospodárně, efektivně a v&nbsp;prvé řadě účelně, lze i drastickými úsporami, především na úkor investic, ušetřit mnohem méně než činí předpokládaný deficit na příští rok.</p><p>A i z&nbsp;těchto cca čtvrt bilionu korun, které jsou určeny na provoz státu, mizí letos šedesát miliard na úrocích, pro příští rok se mluví o osmdesáti. Osmdesát miliard, za které neopravíme silnice, nezvýšíme platy učitelům, osmdesát miliard, které vyletí každoročně komínem za nesmyslné, populismem sociálních demokratů zaviněné dluhy.</p><p>Řešení bez dluhů jsou řešení bez populismu.</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama