David Bartas

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2015 15:36:00

Němci znovu vyhrožují a chtějí nás přehlasovat. Prý se jim musíme podřídit

Němci znovu vyhrožují a chtějí nás přehlasovat. Prý se jim musíme podřídit

Němečtí politici ztrácí nervy a ukazují podstatu své vize sjednocené Evropy s vůdčí rolí Německa, které se ostatní včetně nás musí podřídit.

Pokud nesdílíme jejich hodnoty, nemůžeme prý počítat s jejich penězi, prohlásil vícekancléř a předseda německých socialistů Sigmar Gabriel. Zopakoval tak hrozbu, která zazněla pár dní nazpět od německého ministra vnitra Thomase de Maiziéra.

"Evropa je společenství hodnot, které se zakládají na lidském soucitu a solidaritě“, tvrdí Gabriel. S takovou myšlenkou bych se neměl problém ztotožnit. Západní civilizace skutečně je postavená na morálních základech, které v sobě mají lidskou solidaritu hluboko zakořeněnou. Pravá lidská solidarita a soucit je ale osobní záležitostí a projevuje se skutky jednotlivců. Německý socialista, který s Merkelovou spoluvládne Německu, si díky vlivu Německa připadá, že vládne celé Evropě, chce lidský soucit pomocí kvót naordinovat všem z úrovně nejen státu (to v Německu dávno mají), ale Evropské unie. Takové sociální inženýrství ale nemá s evropskými hodnotami nic společného. Socialismus není evropskou hodnotou.

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier dnes pohrozil odpůrcům kvót, mezi které patří především země Visegrádu včetně České republiky, že nás v případě nutnosti klidně v Radě EU přehlasují. "Pokud to nepůjde jinak, měli bychom vážně zvážit i použití instrumentu kvalifikované většiny," řekl v rozhovoru pro deník Passauer Neue Presse. "Steinmeier chce Východoevropanům kvóty v případě nouze vnutit," píše Spiegel Online. Němci svoje (pro Evropu sebevražedné) vize chtějí prosadit jakkoliv, jsou přesvědčeni, že nemáme právo na vlastní názor, když čerpáme dotace. Chceme-li být správnými Evropany, musíme být jako Němci. Na tom, jak se zdá u německých (a zároveň evropských) elit panuje shoda.

Být součástí EU znamená být součástí německé vize Evropy a té se podřídit. Evropská unie tak, jak byla zkonstruována, je úmyslným pokusem o odstranění jiných evropských hodnot, o kterých Sigmar Gabriel a další německé či evropské elity zřejmě mnoho neví. Patří mezi ně svoboda, demokracie a pluralita názorů. Všechny tyto zásadní evropské hodnoty jsou v současné EU pošlapány. Neschopnost vyrovnat se s krizovými momenty je jen důsledkem tohoto stavu.

Jen ať si Němci svoje dotace nechají. Dotace jsou jako rakovina, která vše zdravé v ekonomice jen poškozuje. Je navíc známé, že je čerpají především velké firmy napojené na politiky. U nás jednoho takového máme přímo ve vládě. Racionálně vzato nedává smysl být součástí EU kvůli dotacím. Po emoční stránce je takové členství v celku, kde nemáte právo na názor a vaši politici jsou upláceni dotacemi, naprosto nedůstojné.

Je třeba začít hledat spolu s Británií nové uspořádání vztahů mezi evropskými zeměmi mimo Evropskou unii. Dobrým příkladem je rovnoprávné postavení suverénních států v NATO a Evropském sdružení volného obchodu. Současná Německem a Francií tažená EU selhala, jak v případě projektu eurozóny, tak v případě současné uprchlické krize. Zůstat její součástí by ohrozilo naši budoucnost.

David Bartas,
člen ReV Svobodných a asistent Petra Macha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama